x

ZAPEČAĆENA! GRADNJA STOPIRANA DO DALJNJEG!

Breni inspekcija zatvorila ulaz u dvorište, pjevačica ne može da izađe na ulicu: Barikada na glavnoj kapiji!

Lepa Brena i njen suprug Slobodan Boba Živojinović ne mogu da izađu iz kuće na glavnu kapiju jer ih je građevinska inspekcija zapečatila. S obzirom na to da se bračni par ne javlja na telefon, posjetili smo jučer njihov dom na Bežanijskoj kosi, gdje nelegalno grade objekat na placu u vlasništvu grada Beograda, pored njihove oaze mira, piše Kurir.

Zatekli smo crvenu traku na glavnoj kapiji, kao i na zidu iza kojeg se izvode radovi. U pomoćnom objektu koji se nalazi ispred kuće zatekli smo obezbjeđenje i kućnu pomoćnicu. Ljubazno su nam rekli da Živojinovići nisu kod kuće i da sve informacije možemo da dobijemo od advokata. Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju i njihov sektor za građevinski i urbanistički inspekcijski nadzor postavili su rješenje o zatvaranju gradilišta do daljeg, prenosi Kurir.


Foto: Kurir

- Mjera iz stava 1 sprovešće se preko Odjeljenja za izvršenje rješenja građevinskih inspektora Sektora za građevinski i urbanistički inspekcijski nadzor ovog sekretarijata stavljanjem službenog znaka "zatvoreno gradilište", pečaćenjem građevinskih mašina i pribijanjem kopije rješenja na vidom mjestu, kao i postavljanjem posebne trake za obilježavanje zatvorenog gradilišta - navedeno je u rješenju uz sljedeće obrazloženje:


- Građevinski inspektor Odjeljenja za građevinsku inspekciju ovog Sekreterijata u postupku inspekcijskog pregleda nad izvođenjem građevinskih radova u ulici utvrdio je sljedeće: - Da se iza ogradnog zida visine preko dva metra izvode radovi na izgradnji objekta spratnosti prizemlje plus zidovi prvog sprata. Pristup objektu nije moguća radi utvrđivanja - napisano je hemijskom olovkom od strane inspektora koji je izašao na lice mjesta.


Ova afera razotkrila se kada je ekipa emisije "Paparaco lova" snimila kako majstori izvode radove na zemljištu koje po papirologiji pripada državnoj svojini. Ekipa Kurira je odmah otišla na teren i uvjerila se da se radi o bespravnoj gradnji, a to su dokazali time što za objekat ne postoji građevinska dozvola u javno dostupnim dokumentima na sajtu Republičkog geodetskog zavoda. Upravo iz ovih dokumenata jasno je da je Brenina i Bobina parcela samo ona na kojoj je njihova kuća, a da je parcela van objekta vlasništvo Grada Beograda, kao i da nije formirana nova građevinska parcela na kojoj bi trebalo da se gradi bespravni objekat.

.

.

.


Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.