x

Liga šampiona u rukometu

Briljantni Burić vodio Flensburg do trijumfa protiv izuzetno teškog rivala

Rukometaši Flensburga pobijedili su večeras na domaćem parketu mađarski Pick Szeged sa 34:26 u susretu 13. kola Lige šampiona. 

Flensburg je prije ovog meča imao mini niz od dvije pobjede ali je igrao protiv tima koji je drugi na tabeli. Ipak, Nijemci su potvrdili da su u sjajnoj formi uvjerljivom pobjedom u kojoj je na briljantan način učestvovao i bh. golman Benjamin Burić.

Što se tiče samog toka meča, igralo se gol za gol sve do sredine prvog dijela a tada domaći odlaze na pet golova razlike (14:9). Do poluvremena je prednost Flensburga otišla i na plus šest.

Ta razlika je nastavila da raste i početkom drugog dijela pa je njemački tim u jednom momentu imao i devet golova viška. Tada se znalo da je ova utakmica riješena a konačan rezultat bio je 34:26.

Flensburg su do pobjede, što se tiče golova, vodili Jurecki, Jeppsson, Joendal i Gottfridsson. Prvi je postigao šest zgoditaka a ostala trojica po četiri. Kod gostiju najbolji je bio Joan Canellas koji je postigao pet golova iz osam pokušaja.

Ipak, čini se da je najbolji pojedinac susreta bio naš golman Burić koji je zabilježio čak 13 intervencija i na taj način vodio svoju ekipu do trijumfa.

Flensburg sa trećom vezanom pobjedom ima šest trijumfa u Ligi šampiona, a pored toga i jedan remi te šest poraza. Njemački tim skočio je na 4. poziciju. S druge strane, Szeged ostaje na 2. poziciji sa omjerom od devet pobjeda, dva remija i dva poraza.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.