x

nazire se i datum

Brock Lesnar se vraća u UFC-ov oktagon?!

Čini se da će se Brock Lesnar konačno vratiti u UFC, a nazire se i datum njegovog ponovnog ulaska u oktagon.

Već neko vrijeme se špekuliše da će Lesnar, koji je treutno u programu američke antidoping agencije (USADA) napustiti WWE i ponovo zakoračiti u oktagon.

Lesnar je velika zvijezda i u "kečerskom" svijetu, ali čini se da mu je dosadilo u WWE ringu, pa će se vratiti UFC-u.

Američki novinar Ariel Helwani je govorio o potencijalnom povratku Lesnara u UFC i mogućoj borbi za pojas šampiona teške kategorije protiv Daniela Cormiera.

"UFC želi da se Lesnar vrati, a od sada se može reći da i on želi nazad. Ako se vrati, daće mu borbu za šampionski pojas u teškoj kategoriji... Daniel Cormier, prva u teškoj kateogriji, se želi boriti sa njim. Za sada je plan da se oni bore narednog augusta. Još uvijek ništa nije potpisano, ali je plan sigurno takav", izjavio je Helwani, uvijek dobro upućen u dešavanja u UFC-u i MMA globalno.


Brock Lesnar je posljednji put zakoračio u UFC-ov oktagon u julu 2016. godine. Nastupio je tada na UFC-u 200, ali se njegova situacija zakomplikovala nakon što je pao na doping testu.

Tada je Lesnar dobio jednogodišnju suspenziju i od tog jula 2016. godine se nije borio. Ipak, čini se da je povratak (na UFC-u 240) 41-godišnjeg Amerikanca sada izgledan.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.