x

Play-off mečevi

Brooklyn deklasirao Milwaukee, Phoenix poveo u seriji protiv Denvera

Košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su pobijedili Milwaukee Buckse sa 125:86 i poveli sa 2:0 u seriji.

Brooklyn ide lagano prema finalu Istočne konferencije, a uspjeli su deklasirati Milwaukee iako su bili bez Jamesa Hardena.

Netsi su odigrali odličnu utakmicu i očitali su pravu lekciju Bucksima. Već nakon prve dionice bilo je jasno da se igrači Milwaukeea neće baš najbolje provesti.

Prva četvrtina pripala je Netsima sa 36:19, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 65:41 za ekipu Brooklyna.


Već tada je bilo jasno da će Netsi povesti sa 2:0 u ovoj seriji i bilo je samo pitanje kojom razlikom će slaviti. Do kraja utakmice Netsi su dominirali na parketu protiv indisponiranih Bucksa, te su na kraju pobijedili sa 125:86.

Netse je do pobjede vodio odlični Kevin Durant koji je ubacio 32 poena, te je dodao još šest asistencija i četiri skoka. Istakao se i Kyrie Irving sa 23 poena, šest asistencija i pet skokova.

U ekipi Milwaukee Bucksa najefikasniji bio je Antetokounmpo sa 18 poena, 11 skokova i četiri asistencije.


Veoma dobar meč gledali smo i u okršaju Denver Nuggetsa i Phoenix Sunsa. U prvom meču ove serije na kraju su pobijedili Sunsi sa 122:105 i poveli sa 1:0 u ovoj seriji.

U prvom poluvremenu gledali smo dosta izjednačen meč, a na pauzu se otišlo kod rezultata 58:57 za ekipu Nuggetsa. No, Phoenix je zaigrao mnogo bolje u drugom poluvremenu i uspio je da dođe do pobjede od 122:105.

Najefikasniji u ekipi Phoenixa bio je Bridges sa 23 poena, dok su Devin Booker i Chris Paul ubacili po 21 poen.

U ekipi Denvera ponovo se istakao Nikola Jokić koji je uspio da ubaci 22 poena, te je dodao još devet skokova i tri asistencije.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.