x

PLOVILO

Brza i luksuzna jahta pokazala svu raskoš

Proizvedena od laganog aluminija, Miramar ima trup s dubokim V i duplom branom


Najnoviji član Holterman flote je dokaz da i brze jahte mogu biti raskošne. Holterman X-Treme flota je upravo postala malo veća. Nizozemsko brodogradilište je nedavno isporučilo prvi model od 78 stopa ove čuvene i hvaljene linije.

Neobičan izgled

X-treme linija, koja je najavljena još 2021. godine, uključuje pet brzih i blistavih jahti koje su u oštroj suprotnosti s krstarenjem koje je Holterman isporučivao od 1964. Novajlija prati stope nagrađivanog modela Lady Fleur, ali je manja i prefinjenija.

Nazvana Miramar, X-treme 78 Sport je besprijekorna u smislu brzine, stila i prostora. Ona ima uglađeniji, moderniji profil od svog prethodnika, ali očigledno dijeli isti X-treme DNK. Karakterizira je „glatki izgled“ koji je „neobičan, ali elegantan“.

Proizvedena od laganog aluminija, Miramar ima trup s dubokim V, duplom branom i dvostrukim Volvo-Penta IPS motorima koji joj zajedno omogućavaju da dostigne više od 30 čvorova pri punom nagibu.

Drveni elementi

Miramar je, također, veoma laka za upravljanje i izuzetno tiha u radu, prema izjavama s brodogradilišta.

Širina jahte od 20 stopa dala je Kitty van der Kamp Design frimi dosta unutrašnjeg prostora za igru. Dekor kombinira bogate drvene elemente koje su ručno izradili stolari sa modernim namještajem, elegantnim svjetlima i prostranim prozorima. Dnevni prostori su mračni i ćudljivi, a ipak lagani i prozračni.

Ogromni salon

Raspored otvorenog plana se koncentrira oko glavne palube koja je dom ogromnog salona, trpezarije i kuhinje. Stepenište će vas odvesti do vlasničkog apartmana, tri dvokrevetne sobe za goste i odvojene dnevne sobe, dok će vas klizna vrata odvesti do prostora za sjedenje na krmi. Na drugim mjestima na otvorenom, prednja paluba je opremljena udobnom sofom u obliku slova U i velikom ležaljkom, dok pramac ima još jedno mjesto za izležavanje na otvorenom, a hidraulična platforma za plivanje je opremljena tenderom.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.