x

Nakon pobjede u Phoenixu

Bucksi na pragu titule

Milwaukee Bucksi protekle su noći slavili u Phoenixu sa 123:119 i imaju priliku da kod kuće pobjedom osvoje titulu.

Peti meč velikog finala između Sunsa i Bucksa bio je izuzetno uzbudljiv, vodila se žestoka bitka, ali Bucksi su izašli kao pobjednici.

A nije dobro počelo po njih, budući da su Sunsi imali čak 16 poena prednosti nakon prve četvrtine (37:21). Uspjeli su Bucksi da anuliraju vodstvo rivala u drugoj četvrtini, a na poluvremenu su još i vodili rezultatom 64:61.


Do kraja treće četvrtine odlaze na dvocifrenu prednost, imali su i maksimalnih plus 14 na otvaranju četvrte četvrtine, Sunsi se vraćaju u završnici, ali ipak pobjeda pripada gostima.


Bookerovih 40 poena Sunsima je bilo nedovoljno. Dobru partiju pružili su i Paul sa 21 poenom i 11 asistencija te Ayton sa 20 poena i 10 skokova. Kod Bucksa Antetokounmpo je imao 32 poena, devet skokova i šest asistencija, a sjajan je bio i Middleton sa 29 poena i sedam skokova. Holiday je dodao 27 poena uz 13 asistencija.

Šesti meč igra se 21. jula u Milwaukeeju i Bukcsima treba pobjeda da osvoje titulu. U slučaju pobjede Sunsa, igrat će se majstorica, odnosno sedma utakmica.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.