x

SVAKODNEVNA UPOTREBA

Budite pažljivi prilikom peglanja kose

Ukoliko često koristite peglu za kosu, nemojte zaboraviti da nanesete sredstvo za zaštitu kose od toplote i to dok vam je kosa još uvijek mokra

Od kada se pojavila keramička pegla za kosu, postala je sastavni dio naših života i svakodnevno je koristimo.

Pomoću pegle možemo izravnati ili ukovrdžati kosu. Iako je ona sjajno otkriće i štedi nam vrijeme koje bismo potrošile na feniranje kose, ipak trebamo voditi računa prilikom njenog korištenja.


Ukoliko često koristite peglu za kosu, nemojte zaboraviti da nanesete sredstvo za zaštitu kose od toplote i to dok vam je kosa još uvijek mokra. Kada je potpuno suha, ova zaštitna sredstva za kosu neće imati pun efekat.

Većina pegli ima mogućnost izbora i podešavanja temperature. Možda mislite da ćete, ako podesite peglu na najvišu temperaturu, brže ispraviti ili ukovrdžati kosu. Vjerovatno i hoćete, ali visoka temperatura nikako nije dobra jer će krajevi kose ispucati. Ako vam je kosa zdrava, srednja temperatura će biti sasvim dovoljna.


Nemojte peglati jedan pramen više puta. Najbolje je da kosu podijelite na više tanjih pramenova i svaki izravnate tako što ćete preći peglom jednom ili dva puta.

Nikada nemojte peglati kosu dok nije potpuno suha. Ukoliko budete čule čudne zvukove ili primijetile paru, najbolje je da zaustavite peglanje kose i dobro osušite kosu.

Morate voditi računa i o čistoći ploča na pegli. Prije peglanja, na kosu obično nanosite neko sredstvo za zaštitu, a dio tog proizvoda će ostati i na pločama. Jednom sedmično odvojite malo vremena i kada je pegla za kosu skroz hladna, očistite je vlažnom krpom.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.