x

Budvansko ostrvo među devet najljepših plaža Evrope

U ovom elitnom društvu, pored ostrva Sveti Nikola, našle su se i plaže u Engleskoj, Italiji, Francuskoj, Hrvatskoj, Španiji i Grčkoj.

Budva je još jednom pronašla svoje mjesto među globalno poznatim destinacijama. Ovoga puta dospjela je na listu 'Devet najljepših plaža Evrope koje treba posjetiti ovog ljeta', prestižnog časopisa Forbes, u kojem se navodi:


- Malo ostrvo Sveti Nikola, u Budvi, na listi je najljepših ostrva Evrope zahvaljujući glasovima koje je osvojilo u konkurenciji za Najbolju destinaciju Evrope. Ostrvo Sveti Nikola, koje se nalazi prekoputa prelijepe Budve, dom je nesvakidašnjih plaža, koje obilaze i jeleni iz ostrvske šume - navodi se.

U ovom elitnom društvu, pored ostrva Sveti Nikola, našle su se i plaže u Engleskoj, Italiji, Francuskoj, Hrvatskoj, Španiji i Grčkoj.


Ostrvo Sveti Nikola ili Školj, kako ga zovu mještani, najveće je crnogorsko ostrvo na Jadranu, udaljeno pola sata od aerodroma u Tivtu i dva sata od aerodroma u Dubrovniku. Na razuđenoj obali dugoj skoro 6 km ostrvo se prostire na površini od 47 hektara. Brojna uređena i skrivena kupališta čine ga jednom od najvećih crnogorskih atrakcija. S Budvom je povezan podvodnim sprudom Tunja, na kojem se tokom oseke, na pojedinim mjestima dubina spušta i do pola metra. Do ostrva se najčešće dolazi brodićem ili čamcem, dok oni malo odvažniji mogu i preplivati.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.