x

Bura koja je u Mostaru dosezala udare od čak 150 kilometara na sat rušila sve pred sobom!

Olujna bura, s povremenim udarima koji su tokom noći dosezali jačinu od čak 150 kilometara na sat, koliko je, kako nam je potvrđeno, zabilježeno na Aerodromu Mostar, donijela je nevolje stanovnicima najvećeg grada na Neretvi, ali i u skoro cijeloj Hercegovini.

Tako je bura, pogotovo tokom noći, ali i jutarnjih sati rušila sve pred sobom. Brojni automobili su oštećeni usljed rušenja stabala, a stradali su i pojedini objekti, na kojima je vjetar potrgao fasadu i polomio ciglu na krovovima.


Fotografije: Avaz

Pune ruke posla su imali vatrogasci koji su cijelu noć uklanjali stabla s automobila i s ceste, a imali su i osam intervencija uzrokovanih zapaljenjem dimnjaka.

Također, intervenirali su u mostarskom prigradskom naselju Dračevice, gdje je, prema informacijama Civilne zaštite HNK, izgorio električni stub.


Vatrogasci su na teren izašli sinoć u 21:10 sati, a posljednju intervenciju tokom noći imali su u 4:20 sati.

Na lokalitetu Konjusi, kod Avijatičarskog mosta, kako smo sinoć izvijestili, vjetar je poput igračke prevrnuo dvije prikolice kamiona parkirane kod benzinske pumpe.

Na mostarskom Šetalištu su stradale kućice postavljene tokom trajanja ''Zimskog grada''.

Bez napajanja električnom energijom tokom noći, ali i jutra su bila brojna naselja: Goranci, Vihovići, Rodoč-Vrelo, Miljkovići, Željuša, Salakovac, Podveležje, Rujište, Blagaj... 

.

.

.

.

.

.

Izvor/Foto: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.