x

Cabaret Winter Fest predstavio Ballet SuperNova! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra

Na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u noći 27.12.2017. godine sa početkom u 19:30 sati, održan je baletno – muzički performans ARS Centra iz Zenice, a u sklopu devetog zimskog festivala „Cabaret Winter Fest“ .

Kako je i najavljivano od strane organizatora da će to biti nezaboravna čarolija, bila je više od same najave. 

 

ARS Centar je za deveti „Cabaret Winter Fest“ priredio pravu zimsku bajku i cjelovečernji program je poklonjen djeci sa posebnim potrebama roditelja udruženje „Zvijezda“ Zenica. 

 

Mladi umjetnici ARS Centra Zenica, balerine, muzičari i pjevači zablistali su sa svojim izvedbama.

 

Program je otvoren nastupom hora ARS Centra sa solo izvođačima , a zatim su blokovski nastupali balerine sa solo varijacijama iz klasičnog i modernog baleta, duetskim i grupnim koreografijama, a zatim i solo klavirskim izvedbama.

 

Naročito oduševljenje kod publike izazvali su blještavi baletni kostimi i ljepota baletnog plesa. Kako nam prenose iz ARS Centra kostimi su pripremani i izrađeni namjenski za izvođenje u ovoj zimskoj noći i da je svaki kostim brižljivo pripreman u sopstvenom angažmanu. 

 

Voditelji programa „Ballet SuperNova“,  Mustafa Mekanić i Kristina Đudarić su svojim šarmom upotpunili zimsku čaroliju.

 

Noć je kulminirala završnom tačkom u kojoj su se pojavili svi izvođači  ARS Centra.

 

Također iz ARS Centra nam prenose da se završnom Horskom izvedbom “Flash dance”  želilo simbolično pokazati šta je to baletna umjetnost i koji su to njeni obavezni segmenti, jer kako naglašavaju, balet je još uvijek za naše prostore prilično  nepoznata grana u umjetnosti.

 

Nakon „Ballet SuperNove“ želimo da nam u Gradu bude još bezbroj ovakvih noći koje izmamljuju osmjehe na licima publike, radost djece i omladine koja učestvuju, rade i trude se da pokažu svoje talente i umjeća. 

 

Hvala ARS Centru i organizatoru WinterFesta za divnu  čarobnu večer i želimo da nam svaka noć u buduće bude čarobna!

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.