x

Euroliga, 20. kolo

Calathes sa zvukom sirene za pobjedu Panathinaikosa, Dončić odveo Real do trijumfa

Večeras su odigrane tri utakmice 20. kola Eurolige. Najubjedljiviju pobjedu je upisao Real Madrid koji je na svom parketu sa 87:68 savladao Anadolu Efes.

Real je od samog početka diktirao tempo utakmice. Domaća ekipa je prvu četvrtinu riješila u svoju korist rezultatom 20:14, da bi početkom drugog perioda Real stigao i do prve dvocifrene prednosti (+10).

Nakon vodstva Reala od +13 početkom treće dionice uslijedio je pokušaj Efesa da se vrati u susret. Uspjeli su gosti smanjiti deficit na šest poena, ali onda Real ponovo uspostavlja dominaciju i ubrzo ponovo dolazi do osjetnije prednosti.

Domaći su u četvrtoj četvrtini konačno prelomili susret i došli do prednosti od +21. Nakon sjajne serije Reala početkom zadnje dionice gosti su se poredali, pa su Kraljevi slavili sigurnu i ubjedljivu pobjedu.

Madriđane je do pobjede vodio sjajni Luka Dončić koji je susret završio sa 17 poena na svom kontu. Walter Tavares je dodao 14 poena. Kod gostiju se istakao Zoran Dragić sa 18 poena, dok je Derrick Brown postigao 12 poena.

Baskonia je uspjela prekinuti seriju od dva uzastopna poraza trijumfom na gostovanju Unicaji rezultatom 83:85.

Ove dvije ekipe su odigrale izuzetno ujednačen i neizvjestan meč, a pobjedu gostima je donio Jannis Timma košem dvije sekunde prije kraja susreta.

Upravo je Timma i bio najefikasniji u svojoj ekipi sa 17 poena, dok je 14 dodao Jayson Granger. Kada je u pitanju Unicaja istakao se Nemanja Nedović sa 19 poena.

Susret koji je počeo nešto ranije donio je zanimljivo nadmetanje Panathinaikosa i Žalgirisa u Ateni. Meč je riješen tek nakon produžetka, a pobjedu rezultatom 94:93 je slavio Panathinaikos.

Panahtinaikos je puno bolje otvorio susret i nakon sjajne serije riješio prvu dionicu u svoju korist rezultatom 29:17. Imali su domaći i +18 u drugoj dinici, ali onda se budi Žalgiris i do odlaska na odmor smanjuje deifict na deset poena (47:37).

Žalgiris će u trećoj dinici stići i do preokreta, ali se Pao ubrzo ponovo vraća u prednost. Međutim u zadnje sekunde će se ući vodstvom Žalgirisa 83:81. Ipak, KC Rivers 16 sekundi prije kraja pogađa za izjednačenje i, ispostavit će se, produžetak.

Gosti su imali prednost od jednog poena (93:92) i u zadnjim sekundama produžetka, ali onda Nick Calathes sa zvukom sirene pogađa za pobjedu Panathinaikosa.

Kod Panathinaikosa su Calathes, Lekavičius i Denmon postigli po 14 poena, dok je goste predvodio sjajni Kavaliauskas sa 21 poenom.


Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.