x

Camaro iz 69′ – Muscle car legenda u najkul izdanju koje smo ikad vidjeli!

Sjećate li se Vicious Mustanga iz 1965. koji je zahvaljujući Timeless Kustomsu postao fastback s 1000 konja? Pogledajte što su ovog puta smislili za Camaro iz 69′.

Čast rijetkim izuzecima, no kad su u pitanju automobili, ameri nikad nisu bili na glasu kao proizvođači automobila koji će rušiti rekorde staza, munjevito prolaziti zavojima ili pružati vozaču osjećaj da kontrolira automobil u baš svakom trenutku. Njihova filozofija oduvijek je bila znatno drugačija nego kod konkurencije s one strane velike bare. I dok je europska konkurencija radila na tome da se kupcu isporuči automobil koji će biti brz i u trenutcima kad se pred vama ne nalazi samo ravnica, američki proizvođači dugo su ostali vjerni onome da je “veće uvijek bolje”, pa su unatoč obilju snage, takvi automobli na zavojitim dionicama bili znatno sporiji od europske konkurencije. No, naše je mišljenje da ima nešto posebno u tome da se nalazite za upravljačem zvijeri kojoj ne možete predvidjeti baš svaki sljedeći korak i znati u svakom trenutku kako će reagirati na pritisak papučice gasa. Vjerojatno je baš zbog toga danas tolika potražnja za “muscle car” legendama poput Camara iz 69′ za čiju je preradu zaslužna tvrtka Timless Kustoms.

 

Nagrižen zubom vremena, Camaro je prošao temeljnu transformaciju prilikom čega je u potpunosti prerađeno i modernizirano podvozje, dok su za zaustavljanje zadužene keramičke Brembo kočnice koje se mogu vidjeti kroz proreze u prekrasnim crnim aluminijskim naplatcima kakvi se nalaze i na Corvette Z06. Vizualno, ovdje se definitivno radi o najkul reinkarnaciji “muscle car” legende koju smo do sada imali priliku vidjeti, a iako se radi o subjektivnom mišljenju, sigurni smo da će se mnogi složiti s tom tvrdnjom. No, kad tome dodamo da se pod poklopcem motora skriva Chevy LSL “small block” koji uz dva turbo punjača iziskuje čak 750 konjskih snaga, činjenica je da bi čak i oni koji nisu pretjerani zaljubljenici u američke “mišićavce”, rado sjeli i provozali ovu “crnu panteru”.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.