x

Legenda Intera o Dijamantu

Cambiasso: Zbog Džeke se niko više ne sjeća Lukakua

Romelu Lukaku je ljetos napustio Inter i prešao u Chelsea u transferu vrijednom 115 miliona eura.

Lukaku je planirao ostanak na Giuseppe Meazzi, ali je teška finansijska situacija natjerala milanski klub na prodaju. Kao zamjena je stigao Edin Džeko.

Skeptici su nagađali kako Džeko neće biti dostojna zamjena za Belgijanca, međutim popularni Dijamant "priča" na terenu te njegova djela govore za njega. Sedam golova na uvodnih 11 mečeva je i više nego odličan učinak.

Inter je u utorak navečer stigao do prve pobjede u Ligi prvaka. U trijumfu nad Sheriffom (3:1) prvi protagonist utakmice bio je upravo kapiten bh. reprezentacije sa golom i asistencijom.


Sjajnom partijom 35-godišnji golgeter nikog nije ostavio ravnodušnim pa ni Estebana Cambiassa, legendarnog Argentinca i svojevremeno fantastičnog veznjaka koji je s Interom osvojio Triplettu 2010. godine.

U komentaru utakmice za Sky Sport Cambiasso je kazao da Džeko svojim predstavama čini da se više niko ne sjeća Lukakua.

"Džeko je opet postigao gol. Čini da se više niko ne sjeća Lukakua. Ne samo zbog golova već i zbog svoje igre. Iako sa poređenjem treba sačekati kraj sezone", rekao je Cambiasso.


Osim sedam golova Džeko na svom kontu ima i tri asistencije te se obzirom na uloženo i dobijeno njegovo dovođenje pokazuje kao jedan od najboljih transfera ljetnog prijelaznog roka ne samo u Seriji A već i u Evropi.

Na drugoj strani, Lukaku je svoj drugi mandat u Chelseaju počeo fantastično. Zabijao je golove u uvodnim mečevima, nakon čega je upao krizu pošto na posljednjih šest klupskih susreta nije zatresao mrežu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.