x

Nije mu se svidjelo ponašanje Portugalca

Capello: Da sam u Sarrijevoj koži prišao bih Ronaldu u svlačionici i rekao mu par stvari

Juventus je sinoć u velikom derbiju protiv Milana uspio slaviti na svom terenu sa minimalnih 1:0.

Stara dama je teže od očekivanog slavila protiv Milana koji ove sezone ne igra baš najbolje. Juve je do tri boda stigao u 77. minuti kada je jedini gol na utakmici postigao Paulo Dybala.

Zanimljivo da je Dybala u igru ušao u 55. minuti kada je Maurizio Sarri sve iznenadio odlukom da s terena izvede Cristiana Ronalda. Portugalcu se to nije svidjelo što se na njegovom licu jasno moglo vidjeti.

Italijanski mediji objavili su sinoć da je Ronaldo čak tri minute prije kraja utakmice napustio stadion i otišao kući. Nakon svega oglasio se i legendarni trener Fabio Capello koji je savjetovao Ronaldu da se mora ponašati dosta bolje.

"Trenutno ne igra dobro i bila je ispravna odluka da ga izvede iz igre. Trebalo je hrabrosti za to, ali na kraju se ispostavilo da je Sarri napravio dobar potez. Činjenica da nije sjeo sa saigračima na klupu kada je izašao i da je rekao nešto Sarriju ne šalje baš dobru sliku o Ronaldu", rekao je Capello i dodao.

"Moraš biti šampion i kada izlaziš iz igre, a ne samo kada stvari idu dobro. Dybala je u sjajnoj formi, a on nije. Da sam u Sarrijevoj koži prišao bih mu u svlačionici i rekao da mora pokazati više poštovanja prema saigračima i ako sam ga izveo iz igre ti je zato jer sam želio pobijediti u toj utakmici".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.