x

Čarolija stigla u grad: Otvoren sedmi Sarajevo Holiday Market! (GALERIJA)

Ovogodišnji, sedmi po redu Sarajevo Holiday market svečano je otvoren večeras na Trgu prof. dr. Nijaza Durakovića, u parku Hastahana na Marijin Dvoru, paljenjem lampica na jelci visokoj skoro 20 metara. Sarajlije i gosti glavnog grada BiH oduševljeni su Holiday Marketom koji će im i ove godine uljepšati zimske dane i nadolazeće praznike.

Narednih 40-ak dana park Hastahana sigurno će biti najinteresantnije mjesto u Sarajevu, što su i domaćini poručili večeras. Posjetioce očekuje niz zanimljivih sadržaja, a mnogi se najviše raduju ledenoj plohi na kojoj je Općina Centar obezbijedila besplatne termine za sve ljubitelje klizanja. 

 

``Ledena ploha će već sutra biti u funkciji, a od 1. januara do 10. februara Općina Centar će zakupiti i dati besplatne termine od ujutro do navečer za klizanje. Porodični dan bit će organiziran 10. februara i tada ćemo svakako birati i najbolju klizačicu i klizača u juniorskoj kategoriji``, rekao je večeras načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić.

 

Drvene kućice s raznim prehrambenim proizvodima, rekvizitima, suvenirima i odjećom nezaobilazne su i ove godine. Svake večeri u Winter pubu će nastupati brojni izvođači i bendovi, dok će svakog dana od 16 sati posjetioci moći uživati u After Work Partyju. 

 

Najmlađi posjetioci također nisu zaboravljeni, tako da će i za njih biti obezbijeđen mali luna park za djecu te druženje i fotografisanje s Djeda Mrazom.

 

Tokom otvaranja Holiday Marketa večeras je došlo do malog incidenta kada je izbio manji požar koji je vrlo brzo ugašen. U požaru niko nije povrijeđen, a policija će u narednim danima istražiti uzroke.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.