x

mediji došli u posjed krivične prijave

Ceca i 11 pištolja: U vili je 2003. imala arsenal oružja! Evo kako je izgledala krivična prijava protiv nje!

Sljedeće sedmice biće tačno 20 godina otkako je folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović uhapšena u policijskoj akciji "Sablja", koja je pokrenuta nakon ub.stva srpskog premijera Zorana Đinđića 12. marta 2003.

Pozajmice i odlasci u Šilerovu

Kako je tada otkriveno, trebalo je da Ražnatovićeva pruži alibi članovima zemunskog klana posle Đinđićevog ub.stva, koje su namjeravali da izvrše kod hale "Limes" krajem februara 2003. godine. Poznate su, inače, bile pjevačicine prijateljske veze s komandantom Jedinice za specijalne operacije (JSO) Miloradom Ulemekom Legijom i vođama "zemunaca" Dušanom Spasojevićem Šiptarom i Miletom Lukovićem Kumom.


Osim što je odlazila u Šilerovu ulicu, gdje se nalazilo sjedište klana, Ražnatovićeva je - na Legijin prijedlog - od Spasojevića tokom 2001. i 2002. godine navodno pozajmila više stotina hiljada maraka, jer je poslije smrti supruga Željka Ražnatovića Arkana, inače kontroverznog vođe paravojne Srpske dobrovoljačke garde, bila u finansijskim problemima. Da li je "zemuncima" ikada vratila sav novac - nije poznato.


Ražnatovićeva je uhapšena 17. marta 2003, pet dana nakon ub.stva premijera, i tom prilikom je u njenoj vili u Beogradu pronađena veća količina oružja - čak 11 pištolja. U pritvoru je tada provela četiri mjeseca.

Kurir uoči godišnjice akcije "Sablja" ekskluzivno objavljuje krivičnu prijavu koju je MUP 18. marta 2003. podnio protiv Ražnatovićeve zbog neovlašćenog nabavljanja i držanja oružja i municije.

Na početku prijave navode se osnovni podaci pjevačice - ime oca i majke: Slobodan i Mirjana, datum rođenja: 14. jun 1973. godine, bračno stanje: udovica, zanimanje: veterinarski tehničar... Potom se navodi da je lišena slobode 17. marta 2003. u pola devet uveče.


- Navedeno krivično djelo prijavljena Ražnatović Svetlana izvršila je na taj način što je, u neutvrđenom vremenskom periodu, nabavila i držala veću količinu oružja i municije a da za to prethodno nije pribavila odobrenje za nabavljanje i držanje.

Dana 17. 3. 2003. godine radnici SUP Beograd, UKP II odjeljenja, prilikom pretresanja porodične kuće u Ulici Ljutice Bogdana br. 3, vlasništvo prijavljene, pronašli su sljedeće:

- Jedan pištolj marke CZ 99, kalibra 9 mm para, fabričkog broja 900374, sa jednim okvirom, za koji prijavljena ne posjeduje odobrenje za nabavku i držanje


- Jedan pištolj marke CZ 99, kalibra 9 mm para, fabričkog broja 91999, sa okvirom

- Jedan pištolj marke CZ 99, kalibra 10 mm, fabričkog broja 10725, sa jednim okvirom

- Jedan revolver marke "smit i veson", model 29-3, fabričkog broja AUU6956

- Jedan revolver marke "truper", kalibra 22 LR, fabričkog broja 21951

- Jedan signalni pištolj marke HH, fabričkog broja 98553


- Jedan pištolj marke "luger", model 08, kalibra 9 mm para, fabričkog broja 4483, sa jednim okvirom

- Jedan pištolj marke "luger", model 08, kalibra, kalibra 9 mm para, bez fabričkog broja

- Jedan pištolj VDZ, kalibra 9 mm para, fabričkog broja 37744, sa jednim okvirom

- Jedan revolver marke "smit i veson", kalibra 357, fabričkog broja 63968 i

- Jedan pištolj marke "vzor 50", kalibra 7,65, fabričkog broja B18005.


U obavljenom razgovoru s prijavljenom ona je izjavila da je navedeno oružje i municiju, za isto, nabavio njen sada pokojni suprug Željko Ražnatović, kao i da je dio oružja dobijen na poklon od prijatelja porodice Ražnatović, saboraca njenog supruga, za čije porijeklo se nije interesovala.

Sve navedeno oružje je od strane radnika UKP II odjeljenja privremeno oduzeto uz potvrdu o privremeno oduzetim predmetima, a o izvršenom pretresu kuće i drugih prostorija sačinjen je zapisnik o pretresanju, za šta je izdata potvrda o ulasku u kuću i druge prostorije - navedeno je u krivičnoj prijavi MUP.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.