x

Žrijeb održan u Nyonu

Čeka nas pravi spektakl: Poznati parovi osmine finala Lige prvaka!

U Nyonu je danas održan žrijeb parova osmine finala Lige prvaka i dobili smo nekoliko odličnih duela u ovoj fazi takmičenja koja nas očekuje početkom iduće godine.

Grupna faza Lige prvaka se završila dosta ranije nego što je to inače slučaj, a naravno glavni razlog za to je Svjetsko prvenstvo u Kataru koje počinje za manje od dvije sedmice.

Ljubitelji fudbala mogli su da uživaju u mečevima grupne gaze gdje smo gledali zaista mnoštvo sjajnih okršaja i vidjeli već sada nekoliko senzacija koje se nisu očekivale u ovoj fazi takmičenja.

Naravno, to su ispadanja Barcelone i Juventusa koji će svoj put nastaviti u Evropskoj ligi, a žrijeb za ovo takmičenje je na rasporedu u 13 sati.

Kao i obično prvo je na rasporedu bio žrijeb Lige prvaka i to za mečeve osmine finala koja nas očekuje nakon duge zimske pauze, a već sada znamo da nas čeka nekoliko zaista spektakularnih okršaja.


U grupi nositelja bili su danas Bayern, Benfica, Chelsea, Manchester City, Napoli, Porto, Real Madrid i Tottenham, dok su nenositelji bili Club Brugge, Borussia Dortmund, Frankfurt, Inter, Leipzig, Liverpool, Milan i PSG.

Voljom žrijeba u Nyonu odlučeno je da se u osmini finala Lige prvaka sastaju: Leipzig - Manchester City, Club Brugge - Benfica, Liverpool - Real Madrid, Milan - Tottenham, Frankfurt - Napoli, Borussia Dortmund - Chelsea, Inter - Porto i PSG - Bayern.

Treba istaći da ekipe iz iste države nisu mogle da se sastanu u ovoj fazi takmičenja, te također nisu mogle se sastati ekipe koje su bile u istoj grupi u prvoj fazi Lige prvaka.


Kao i obično na rasporedu će biti dvije utakmice u osmini finala, a prvi mečevi očekuju nas 14. i 15., odnosno 21. i 22. februara iduće godine, dok su revanš utakmice na rasporedu 7. i 8., odnosno 14. i 15. marta.

Sve utakmice će počinjati u terminu od 21 sat, a UEFA je već potvrdila da će žrijeb za četvrtfinale, polufinale i finale biti održan odmah nakon osmine finala, odnosno u petak 17. marta iduće godina u Nyonu.

Podsjećamo, finale Lige prvaka za ovu sezonu će se igrati u Istanbulu 10. juna iduće godine na Ataturk stadionu gdje je 2005. godine odigrano legendarno finale između Liverpoola i Milana. Titulu prvaka Evrope ove sezone brani Real Madrid.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.