x

Generalka pred nastavak prvenstva

Čelik golovima u nastavku do pobjede nad Iskrom

U generalnoj probi pred nastavak prvenstva Čelik je s 2:0 savladao Iskru iz Bugojna na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Zeničani su imali kvalitetne pripreme u Antaliji, a po povratku u BiH nastavili su s treninzima, da bi danas u generalci pred drugi dio sezone savladali prvoligaša iz Bugojna i to golovima u drugih 45 minuta.

Prvu veliku šansu imala je Iskra u 10. minuti, kada je golman Marković otišao u prazno, a Seferović šutirao sa sedam metara, no iskusni Pandža se našao na mjestu i sa gol linije otklonio opasnost.

U 22. minuti Šišić se oslobodio čuvara, no šutirao pored gola gostiju, da bi potom u 26. minuti udarac Nikolića na dodavanje Salčinovića zaustavila prečka Iskrinog gola. Samo tri minute kasnije Nikolić je dobro pucao, ali bio je neprecizan.

U završnici prvog dijela projektil Salčinovića, ali je gostujući golman uz pomoć prečke spasio svoj gol.

Čelik je u nastavku uspio da dođe do pobjede i da sa dva brza gola slomi otpor Bugojanaca. Prvo je u 58. minuti Stevo Nikolić pogodio na centaršut Salčinovića, a samo dvije minute kasnije rezervista Jurina je povisio na 2:0. U 75. minuti Anđušić je lijepim udarcem pogodio stativu.

I pored Ddva gola u nastavku je Čelik imao dosta dobrih šansi, ali ostalo je 2:0, a po prikazanom trener Slaven Musa može da bude zadovoljan, no najteže mečeve njegov tim tek čeka od narednog vikenda, kada se nastavlja Premijer liga. Zeničani su u opasnoj zoni, ali uz brojna pojačanja odlučni su da ostanu u ligi.

Proljetni dio šampionata crveno-crni otvaraju domaćim susretom sa Vitezom, a onda idu u goste GOŠK-u, pa dočekuju Mladost DK.


Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.