x

Zenica

Čelik poražen od Zrinjskog na otvaranju polusezone! (FOTO)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Nogometaši Čelika nastavili su premijeligašku borbu odmjerivši snage u 20. kolu protiv mostarskog Zrinjskog.

U ovaj susret Zeničani su ušli znatno oslabljeni, zbog neriješene papirologije niti jedan od stranih igrača nije se našao u zapisniku, dok je zbog istih problema šef stručnog štaba Umit Ozat meč posmatrao sa tribina stadiona Bilino polje, a ekipu je na terenu vodio pomoćnik Almir Seferović.

Već na samom startu utakmice, nakon kornera duel Žune i Rustemovića završio je kobno za igrača Zrinjskog koji je kolima hitne medicinske pomoći prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Na prvo uzbuđenje danas mnogobrojna publika čekala je do 22. minute, Grahovac proigrava Bajraktarevića koji šutira ravno u golmana gostiju. 

Mogli su domaći prvi do vodstva, u 44. minuti Huseinbašić sjajno proigrao po desnoj strani, na njegov ubačaj Žuna glavom puca ka golu i na muke stavlja Horkaša. U 5. minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena gosti stižu do vodstva, Filipović ubacio sa desne strane, ispred gola Pavlovića pronašao usamljenog Bilbiju koji pogađa za prednost Mostaraca.

U drugom dijelu domaći su od samog starta krenuli po izjednačenje, nakon prvih 45. minuta u svlačionici su ostali Perišić i Žuna dok su na terenu priliku dobili Cenaj i Mahmutović. Prva ozbiljna prijetnja domaćih bila je u 66. minuti, nakon kornera udarac Horića glavom brani Horkaš.

U 80. minuti Mahmutović je zatresao mrežu gostiju ali zbog nedozvoljene pozicije bez promjene rezultata. Svega dvije minute kasnije Asim Zec pogodio je mrežu Pavlovića i nagovjestio siguran trijumf Zrinjskog na otvaranju proljetnog dijela sezona. Sve što su domaći pokazali su udarac Grahovca i Bajraktarevića, prvi u 87., a drugi u samom finišu susreta, bez većih problema za Horkaša, te je okončano Čelik – Zrinjski 0:2.

.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / Zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.