x

Zenica

Čelik slavio protiv Mladosti! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Komšijski derbi 24. kola protiv Mladosti zenički premijerligaš počeo je u sastavu: Pavlović Hodžić, Vrhovac, Dedić, Dilaver, Okić, Grahovac, Pecelj, Miletić, Jamak, Jurina.

Pred više od 5000 gledalaca prvi su zaprijetili gosti u 3. minuti preko Welbek. U 10. minuti golman Mladosti je na mjestu i odbija šut Dilavera. Radost za navijače Čelika donio je Dedić u 31. minuti. U finišu neoprezan faul Vrhovca pred golom mogao je Čelik koštati gola, na sreću po domaće bio je ofsajd. Sa 1:0 otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu utakmica je nastavljena u visokom ritmu. Gosti su bili naročito uporni da dođu do gola. Već u 49. minuti zaprijetili su preko Anđušića, sa gol crte spasio je Miletić. Veliku guzvu pred golom domaćih napravio je rezervista Fanimo Matthias, njegov šut završio je pored gola. Isti igrač je i u 78. minuti pokušao sa desne strane od gola Čelika, ali je ponovo bio neprecizan. U 86. minuti pokušao je za goste Guzina, a tri minuta prije kraja najbolju priliku za Mladost ne koristi Isaković koji je sa samo pet metara šutirao pravo u golmana Pavlovića. Ostalo je 1:0 za Čelik, koji se ovom pobjedom približio pozicijama koje vode u evropska takmičenja.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto ; Pahuljko/
Izvor : Zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.