x

NBA PLAY-OFF

Celticsi neshvatljivo stali protiv šampiona, Warriorsi doživjeli katastrofu u Memphisu

Košarkaši Milwaukee Bucksa pobijedili su kao gosti Boston Celticse rezultatom 110:107 i došli su do vodstva od 3-2 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije.

Celticsi su izgledali sjajno u većem dijelu meča. Imali su lijepu prednost od 11 poena nekoliko minuta prije kraja, ali su na kraju pognute glave napustili parket.

Na krilima čudesnog Giannisa Antetkounmpa i Jruea Holidaya Bucksi dolaze do preokreta u samom finišu meča i do pobjede rezultatom 110:107.

Aktuelni prvaci tako su na koram od finala konferencije i potrebna im je još jedna pobjeda.


Giannis Antetokounmpo je ovaj meč završio s 40 poena i 11 skokova, a dobru podršku imao je u Holidayu koji je ubacio 24 poena te je dodao po osam skokova i asistencija.

Kod Bostona Jayson Tatum je ubacio 34 poenna, a Jaylen Brown 26.

Memphis Grizzlies deklasirao je na svom terenu Golden State Warriorse rezultatom 134:95 i smanjio je na 3-2 u seriji.


Grizzliesi su vodili od prve do posljednje minute meča. U jednom trenutku Memphis je imao i nevjerovatnih 55 poena prednosti, ali su Warriorsi u posljednjoj dionici ipak uspjeli da spuste na koliko-toliko pristojnijih minus 39.

Desmond Bane, Jarren Jackson Jr i Tyus Jones su meč završili sa po 21 poenom kod Memphisa, a kod Warriorsa najefikasniji je bio Klay Thompson s 19.


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.