x

Centrotrans Eurolines obilježio 70 godina postojanja! (FOTO)

Kompanija Centrotrans Eurolines je danas obilježila 70 godina postojanja Centrotransa gdje je tim povodom organizovan defile autobusa kompanije na ulicama Sarajeva.

“U 2017. smo prevezli preko 17 miliona kilometara, ostvarili smo ukupan prihod od preko 60 miliona KM i imali smo preveznih 9,4 miliona putnika. Naš kompletan rast u odnosu na 2016. zabilježen je u omjeru od pet posto”, kazao je Safudin Čengić generalni direktor kompanije Centrotrans na današnjoj konferenciji za novinare.

Istakao je da su 2017. godinu završili sa 230 autobusa i ukupno 590 uposlenika u matičnoj firmi, te da u pet drugih firmi zapošljavaju dodatnih 150 radnika, što je sveukupno 750 uposlenih.


 Safudin Čengić, generalni direktor kompanije Centrotrans

Čengić je podsjetio na mnoge uspjehe ove kompanije, te se osvrnuo i na ratni period, gdje se Centrotrans morao boriti sa velikim gubicima, iz čega su izašli veći i jači.

“Od 1994. godine do danas Centrotrans je izvršio kupovinu preko 500 autobusa, od tog broja autobusa najveći dio su bili polovni autobusi, ali znatan broj autobusa je bio potpuno nov iz tvornice. Moram istaći i da su uposlenici Centrotransa bili svjesni da je kompanija pretrpila velike gubitke u ratnom periodu, gdje je uništen vozni park i infrastruktura, te smo se svi morali odreći nečega”, pohvalio je Čengić svoj tim dodavši da su se upravo zahvaljujući radnicima ubrzo oporavili te nastavili poslovanje.

Sa ponosom je istakao da je Centrotrans društveno odgovorna firma kojoj je povjeren značajan broj aktivnosti koje govore o kvaliteti kompanije.


Foto: Edin Bičo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.