x

Kvalifikacije za Ep

Češka nanijela težak poraz umornim bh. rukometašima

Rukometna reprezentacija BiH je u tuzlanskom Mejdanu poražena od Češke u meču 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine rezultatom 25:20.

Naš tim je od prve minute igrao izuzetno čvrsto u odbrani, što je glavna ideja selektora Bilala Šumana. Nuić je postigao prvi gol za reprezentaciju BiH, Česi su brzo poravnali, a narednih tri-četiri minute nije viđen nijedan pogodak i obje ekipe pravile su puno tehničkih grešaka. 


Panić je nakon toga postigao dva pogotka čime je donosio prednost našoj reprezentaciji, a uslijedio je još jedan period neefikasne igre i s jedne i s druge strane. 

U 18. minuti Česi su postigli lagan pogodak s obzirom na to da nismo imali golmana na liniji, a to je bio okidač za nešto lošiju igru našeg tima nakon koje su gosti napravili dobru seriju i stigli su do tri pogotka prednosti. Bilo je 11:10. 


Treba reći da je naš tim propustio priliku da realizuje dva sedmerca, a neprecizni su bili Prce i Terzić. Ipak, pred kraj prvog poluvremena Perić i Malinović su pogocima anulirali prednost Čeha, da bi golovima Čipa i nezaustavljivog Hrstka gosti na poluvrijeme otišli s dva pogotka prednosti.

Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao Česima. Do time-outa koji je zvao Bilal Šuman samo je Marko Panić postigao pogodak za naš tim, dok su Česi maksimalno iskoristili igrača više i s tri pogotka stigli su do četiri gola razlike. 


Nakon toga, Česi su zaigrali puno bolje, naš tim nije pronašao potrebnu dinamiku u napadu i razlika je iz minute u minutu sve više i više rasla u korist rukometaša iz Češke. Vidio se i umor na našim igračima koji su imali dug put u Minsk, a do kraja susreta šestoplasirana reprezentacija Evrope mirno je kontrolisala stečenu prednost i na kraju su slavili rezultatom 25:20. 

Nakon ova dva susreta kvalifikacije se nastavljaju u aprilu naredne godine kada ćemo igrati dva meča protiv Finske. Posljednja dva susreta kvalifikacija očekuju nas u junu, a tada ćemo dočekati Bjelorusiju i gostovati Češkoj.


(Klix)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš da nađeš ženu za jednu noć? Hajde na = = > > www.Hotmiss.top