x

Incident u New Yorku

Češka teniserka tvrdi da nije mogla disati, njena rivalka tvrdi da je neprofesionalna

Češka teniserka Barbora Krejčikova plasirala se u četvrtfinale US Opena.

Ona je jučer pobijedila Španjolku Garbine Muguruzu sa 6:3, 7:6, ali je iznervirala rivalku kada je pozvala medicinsku pomoć u taj-brejku drugog seta kada je gubila 0:4. Nakon što se nastavio meč, Krejčikova veže sedam poena i dolazi do pobjede.

Dok su se igrači međusobno približavali nakon dvoboja kako bi se rukovali, vidno iznervirana Muguruza rekla je aktuelnoj prvakinji French Opena da njeno ponašanje smatra "krajnje neprofesionalnim".


Na kraju utakmice, Krejčikova je ostala nekoliko minuta u svojoj zoni u pogrbljenom položaju, nakon čega joj je trebala pomoć da napusti teren. Osim toga, nije mogla dati intervju.

"Stvarno ne želim govoriti o tome. Dopustit ću vam da procijenite što mislite o tome. Pa, mislim da bi igrači trebali znati kako bi se trebali ponašati u određenim trenucima", poručila je Španjolka.


Barbora Krejcikova nije se pojavila na pres-konferenciji nakon utakmice. Stav Čehinje pojavio se u saopštenju.

"Zaista sam se na kraju borila sama sa sobom i sada se osjećam loše. Zaista ne znam što se dogodilo, ali nisam mogla disati. U glavi mi se počelo vrtjeti i cijeli mi se svijet vrtio. Ovo mi se nikada prije nije dogodilo", objasnila je Čehinja.

Ona će u četvrtfinalu US Opena igrati protiv Aryne Sabaljenke, koja je prethodno pobijedila Belgijanku Elise Mertens.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.