x

ova slika SLOMILA JE SRCA

Četiri balona nisu htjela u nebo: Tuga i suze Čačana koji se opraštaju od Ognjena, Ivana, Luke i Nikole!

Tuga, bol i suze nisu se mogli sakriti na licima velikog broja Čačana koji su se okupili na Gradskom trgu kako bi u znak sjećanja na Ognjena, Ivana, Luku i Nikolu pustili bijele balone u nebo.

Ono što su svi primijetili jeste da je na desetine balona odletjelo, a samo četiri zavezana zakačila su se za jedan visoki stub. Mnogi su to povezali upravo sa četiri prerano nastradala mladića, četiri nerazdvojna drugara od djetinjstva koji su zajedno otišli u smrt. Prema riječima svih koji su ih poznavali, bili su djeca za primjer.


Foto: Rina

"Još uvijek ne možemo da vjerujemo da se ovo dešava. Imali smo velike planove za budućnost, polaganje prijemnog ispita, upisivanje fakulteta. Ni u najgorim košmarima nismo mogli ni da pomislimo da se ovako nešto može desiti. Ovo je ogroman šok od kog se nikad u potpunosti nećemo oporaviti. ", kaže za RINU drug nastradalog Ognjena.

Voljeli su fudbal, druženje i gradski park pored kog su odrasli. Od njih su se na društvenim mrežama oprostili i drugari iz naselja Vinara.


"Cijeli život ispred zgrade igrali kockice, cijeli život zajedno igrali traže i najbolji fudbal koji se igrao, igrao se sa tobom. Jako fališ i tvoj odlazak ostavlja dubok trag, ali na nama je da te se uvijek sjećamo i pamtimo lijepe momente. Tvoja Vinara", napisano je društvenim mrežama uz crno-bijelu fotografiju nastradalog Nikole.


Četvorica mladića starosti 18 i 19 godina tragično su izgubila život u strašnoj saobraćajnoj nesreći u blizini sela Jančići kad su se dva sata nakon ponoći vraćali sa proslave punoljetstva. Daljom istragom utvrđeno je da mladi Čačani nisu bili pod dejstvom alkohola, niti psihoaktivnih supstanci. Preminuli su usljed preloma vrata, kada je vozilo u kom su se nalazili prvo udarilo u drvo, a zatim nakon nekoliko okretanja završilo u provaliji u koritu potoka koji se uliva u rijeku Кamenicu. Ponedjeljak 27. jun i utorak 28. jun su Dani žalosti za grad Čačak.


"Velika tuga za naš grad Čačak, ali i za čitavu Srbiju. Prerani odlazak četiri mlada života je nenadoknadiv gubitak. Ovom prilikom bih želio da izrazim iskreno saučešće porodicama ovih mladih ljudi. Učinićemo sve da uspomena na njihovu mladost i dobrotu nikada ne izblijedi", rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Sahrana Ognjena i Nikole biće obavljena sutra, a Luka i Ivan će biti sahranjeni u srijedu.

.

.

.

.

Izvor: Kurir/Rina

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.