x

Četiri turističke destinacije na kojima je uvijek ljeto

Kad vrijeme kod kuće postane hladno, pomisao na sedmicu ili dvije putovanja, brčkanje u moru i izležavanje na plaži na toplom suncu dovoljna je da bilo ko od nas posegne za računarom kako bi potražio ponudu za odmor u toku zime.

Ali gdje se možete uputiti na zimsko sunce?

Bilo da idete na odmor s uplaćenim paket aranžmanom ili se odlučite da sami organizujete putovanje, predstavljamo vam nekoliko destinacija koje su idealne za odmor u toku zime, prenosi Pun kufer.

Maldivi

Prosečna zimska temperatura: 27

Uz obilje sunca koje je stalno dostupno, svako doba godine odlično je za odmor na Maldivima. Ipak, evropska zima predstavlja posebno pogodno vrijeme za odlazak na ovaj arhipelag u Indijskom okeanu. Maldivi su idealni za ronjenja, a za aktivni odmor možete da odaberete sto stvari, poput poput joge, ronjenja i vožnje kanuom.


Zanzibar

Prosječna zimska temperatura: 27

Jedini na listi smješten južnije od ekvatora. Tropska klima Zanzibara uključuje kratku sušnu sezonu u januaru i februaru. Dok ostavljate vremena za istraživanje arhitekture i mirišljavih uličica Stoun Taun, starog dijela najvećeg grada Zanzibara (koji se isto tako zove Zanzibar), uglavnom ćete htjeti da provedete sunčane dane uživajući na plažama na kojima ćete pronaći kristalno bistro more.

Dubai

Prosječna zimska temperatura: 25

Uz temperature koje ljeti prelaze 40 stepeni, zima je definitivno najbolje vrijeme za posjetu najglamuroznijem gradu Bliskog istoka.


Barbados

Prosječna zimska temperatura: 26

Netaknute plaže, prodorna narodna kuhinja i živahni rum barovi na glamuroznoj zapadnoj obali uvelike omogućava sve to, Barbados donosi puno više.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.