x

nevjerovatan meč

Četverosatna drama na Rod Laver Areni pripala Kyrgiosu

Najbolji meč dosadašnjeg dijela Australian Opena odigrali su Nick Kyrgios i Karen Khachanov. Poslije četverosatne drame slavio je Austalac sa 3:2 u setovima. 

Publika u Melburnu će i u nastavku turnira imati domaćeg favorita nakon što je Kyrgios savladao Khachanova sa 6:2; 7:6; 6:7; 6:7; 7:6.

Meč na Rod Alver areni je trajao četiri sata i 24 minute. Kyrgios je dobio prva dva seta, a Rus je odgovrio u naredna dva, da bi u petom bila viđena prava drama.

Nakon što su obojica tenisera bili sigurni na svoj servis Khachanov je u tie-breaku vodio sa 8:7, ali je onda izgubio oba poena na svoj servis, pa je Kyrgios iskoristio treću meč loptu za 10:8 i konačnu pobjedu.

Nešto ranije Dannil Medvedev se bez problema obračunao sa Alexeijem Popyrin. Ruski teniser je do četvrtog kola stigao pobjedom od 3:0 u setovima. Bilo je 6:4; 6:3; 6:2.

Plasman u četvrtu rundu izborio je još jedan od kandidata za samu završnicu. Alexander Zverev je možda i lakše od očekivanog izašao na kraj s Fernandom Verdascom. Nijemac je slavio sa 3.0 (6:2; 6:2; 6:4).


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.