x

Četvorica hrvatskih reprezentativaca propustila trening

POSLJEDNJI trening hrvatske reprezentacije uoči utakmice s Marokom (subota, 16:00) propustila su četvorica igrača - Nikola Vlašić, Dejan Lovren, Marcelo Brozović i Josip Juranović.  

POSLJEDNJI trening hrvatske reprezentacije uoči utakmice s Marokom (subota, 16:00) propustila su četvorica igrača - Nikola Vlašić, Dejan Lovren, Marcelo Brozović i Josip Juranović. Desni bek Hrvatske je ozlijedio list i morat će pauzirati desetak dana kako bi se potpuno oporavio. Ozljedu je zaradio u polufinalnoj utakmici protiv Argentine, u kojoj je Hrvatska izgubila 3:0. Tada je igru napustio u 70. minuti.

Juranović je bio sjajan u četvrtfinalnoj utakmici protiv Brazila i najbolji igrač na terenu, posebno u prvom poluvremenu. Bio je pravovremen u defenzivnim reakcijama i veoma opasan u završnoj trećini terena, a dobro je nastavio i u drugom poluvremenu te produžecima.

Zbog dobrih igara u Kataru postao je hit među ostalim europskim klubovima, a spominjalo se da ga prati i Barcelona. Protiv Maroka trebao bi ga zamijeniti Bayernov Josip Stanišić, kojem će to biti prve minute na Mundijalu. 

Vlašić dobio virozu

Brozović je izašao u utakmici protiv Argentine, Zlatko Dalić spomenuo je da ima manju ozljedu. Dejan Lovren nije trenirao zbog umora i manjih problema, dok je Nikola Vlašić dobio virozu dan prije utakmice s Marokom.

Ako ne bude mogao nastupiti Marcelo Brozović, mogao bi ga zamijeniti Lovro Majer. Umjesto Juranovića već je uskočio Stanišić, a kandidati za mjesto stopera umjesto Lovrena su Šutalo i Erlić. Marko Livaja mogao bi krenuti od prve minute u napadu, kao što je krenuo protiv Kanade.

Dalić: Moramo biti oprezni

''Ovo nam je sedma utakmica u manje od mjesec dana, izmorili smo se i potrošili. Imamo nekakvih problema oko ozljeda. Juranović, Brozović, Gvardiol... Vidjet ćemo što će se dogoditi tijekom dana. Moramo biti oprezni, želio bih da igrači budu pošteni prema svima i da svaki sitan problem prijave jer trebamo sto posto spremne.

Svi bi htjeli igrati u zadnjoj utakmici, ali zaista ćemo morati dobro odvagati da se ne bi dogodile neke stvari da moramo brzo mijenjati'', rekao je Dalić. Marokanci su također u problemima zbog ozljeda, otpao je kapetan Saiss, vrlo vjerojatno i standardni stoper Aguerd. Moguće je da neće igrati ni zvijezde Mazraoui i Boufal.

Izvor:novi.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.