x

Plavci demolirali Norwich

Chelsea igrao bez napadača i ostvario jednu od neuvjerljivih pobjeda u historiji

U drugom meču devetog kola engleskog Premiershipa Chelsea je na svom Stamford Bridgeu razbio Norwich sa 7:0.

Chelsea je deveto kolo dočekao kao lider na tabeli i jasno je da će tamo i ostati nakon uvjerljive pobjede nad Norwichom. Iako su meč krenuli bez klasičnog napadača, s Kaijom Havertzom kao lažnom devetkom, Plavci su ostvarili najuvjerljiviju pobjedu u sezoni.

Izostanak Romelua Lukakua i Tima Wernera se nije ni osjetio, a za to su se potrudili svi ostali koji su danas igrali i koji su bili izuzetno raspoloženi. Počelo je golom Masona Mounta u osmoj minuti, a već u 18. minuti Callum-Hudson Odoi nakon sjajne asistencije Matea Kovačića pogađa za 2:0.


Sve je bilo gotovo u 42. minuti. Mount nakon gola stiže i do asistencije, a Reece James je potvrdio visoko vodstvo domaćina.

Nije imao Chelsea puno milosti prema gostima, pa je u nastavku dao još četiri gola. U 57. minuti Kovačić je upisao drugu asistenciju, a prvi gol danas bek Ben Chilwell, da bi u 62. minuti Aarons autogolom dokrajčio Kanarince.


Benjamin Gibson je isključen u 65. minuti, pa je Norwich došao u poziciju da strepi za jedan od najtežih poraza u historiji. Do kraja meča još jedan gol za Chelsea. Mount je izveo penal, Krul odbranio, no prethodno je s obje noge napustio gol-liniju pa se penal ponovio, a Mount iz drugog pokušaja mnogo sigurniji za ogromnih 6:0. Potpuni potop gostiju dogodio se u nadoknadi kada je Mount postigao sedmi gol za svoj tim kompletiravši tako hat-trick.

Chelsea je trenutno na 22 boda, dok Liverpool ima 18, a Manchester City 17 bodova, s tim da oni imaju po utakmicu manje od tima Thomasa Tuchela. Građani kasnije gostuju trećeplasiranom Brightonu, dok Liverpool sutra gostuje na Old Traffordu ekipi Manchester Uniteda u derbiju kola.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.