x

Chelsea s dva igrača manje poražen od Burnleyja u golijadi!

Chelsea je očajno krenuo u odbranu titule, pošto je na Stamford Bridgeu poražen od Burnleyja s 3:2.


All Goals HD - Chelsea 2-3 Burnley 12.08.2017 by fififilive

Očekivala se golijada i viđena je, no niko nije mogao ni pretpostaviti da će Chelsea biti tako nemoćan protiv ekipe Burnleyja.

 

U mnogome je na tok meča utjecalo isključenje stopera domaće ekipe Garyja Cahilla u 14. minuti. S igračem više Burnley preko Vokesa, koji je postigao dva gola, te Warda dolazi do nevjerovatnih 3:0 na poluvremenu.

 

U nastavku Chelsea je je preko Morate uspio da smanji, a do kraja utakmice je još Fabregas isključen, pa će on i Cahill pauazirati u narednom kolu. U 88. minuti, dok su imali dvojicu igrača manje na terenu, domaći su zabili još jedan gol. Strijelac je bio David Luiz, no nisu uspjeli Plavci doći do potpunog povratka.

 

Novajlija u Premier ligi, Huddersfield, s 3:0 je slavio u gostima kod Crystal Palacea, a dvostruki strijelac bio je Mounie, uz autogol Warda. Duel Southamptona i Swanseaja završen je bez pogodaka.

 

Everton i WBA su sa po 1:0 savladali Stoke i Bournemouth. Wayne Rooney je bio junak Karamela, a za WBA pogodio je Hegazy. Naš Muhamed Bešić nije nastupao za Everton mada je bio u protokolu. Asmir Begović imao je dobar meč na  golu Bournemoutha, no steče se dojam da je mogao puno bolje reagovati kod gola WBA.

 

Premier liga, 1. kolo

Chelsea - Burnley 2:3 (Morata 69, Luiz 88/ Vokes 24, 43, Ward 39)

Crystal Palace - Huddersfield  0:3 (Ward 23 - autogol, Mounie 26)

Everton - Stoke 1:0 (Rooney 45)

Southampton - Swansea 0:0

WBA - Bournemouth 1:0 (Hegazy 31)

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.