x

dizajn trkača

Chevrolet predstavio posebnu seriju Corvette Grand Sport

Iza boja i detalja karoserije četiri Corvette stoje četiri trkača koji u trkama izdržljivosti brane boje tima Corvette Racing.

Nakon nedavne najave Chevrolet je u Daytoni predstavio posebnu seriju aktuelne Corvette u četiri boje u čijem su dizajniranju učestvovali trkači tvorničkog tima Corvette Racing (Tommy Milner, Oliver Gavin, Jan Magnussen i Antonio Garcia) koji u trkama izdržljivosti godinama „ratuju“ s trkačima Porschea, Ferrarija, Aston Martina, Forda...

Zasnovane na modelu Grand Sport koji popunjava prazninu između modela Stingray i Z06, Corvette s dodatkom 'Drivers Series' krase različite boje karoserije, a karoserija modela koji potpisuje Tommy Milner obojena je plavom bojom i ukrašena sivim uzdužnim trakama.

Oliver Gavin potpisuje Corvettu sive boje s nekolicinom crvenih detalja, a crvena boja dominantna je i u unutrašnjosti.

Iza bijele karoserije s crvenim uzdužnim trakama stoji Jan Magnussen, a karakterističnu žutu boju karoserije (koja je najbliže trkaćim Corvettama C7.R) s crnim uzdužnim trakama potpisuje Antonio Garcia.

Sve četiri Corvette postavljene su na crnim felgama s crvenom bojom na obrubima. Pokreće ih 6,2-litarski V8 motor s 460 konjskih snaga, što je u kombinaciji s opcionim 8-stepenim automatskim mjenjačem dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,6 sekundi. Prodaja počinje početkom proljeća, a kupci će svoju posebnu Corvettu birati prema svojoj omiljenoj boji (ili omiljenom trkaču).


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.