x

Teksaški specijalitet

Chilli con carne

Ovo pikantno jelo kao stvoreno je za sve ljubitelje malo jače hrane, pa stoga ne oklijevajte.

Sastojci:

600 g junetine

3 glavice luka

4 čehna bijelog luka

1 svježa zelena ljuta paprika

400 g pelati paradajza

300 ml mesne supe

svježa crvena ljuta papričica

1 kašika kukuruznog brašna

300 g crvenog graha iz konzerve

ulje, so i biber

Priprema:

1. Prije svega meso očistimo od kožica i žilica, te narežemo na kockice.

2. U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim u tavu dodamo meso, začinimo solju i biberom, te sve zajedno pržimo, po potrebi miješajući, dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.

3. Potom umiješamo protisnuti bijeli luk, zelenu ljutu papriku očišćenu od petiljke i sjemenki i narezanu na trakice, a čim pusti miris umiješamo sjeckanu pelati paradajz, ulijemo toliko mesne supe da pokrije sastojke, po želji dodamo još jednu cijelu ljutu crvenu papriku i sve zajedno kuhamo jedan sat.

4. U zdjelicu ulijemo 100 ml vode, dodamo kukuruzno brašno, sve zajedno izmiješamo i umiješamo u lonac s mesom. Zatim u lonac umiješamo crveni grah iz konzerve i kuhamo još 10-ak minuta


Izvor: Avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.