x

svjetsko prvenstvo

Čile na krilima braće Feuchtmann šokirao Austriju, Rusi sigurni s Korejom

Rukometaši Čilea pobijedili su u Herningu u okviru drugog kola Svjetskog rukometnog prvenstva favorizovanu selekciju Austrije rezultatom 32:24 i tako se iskupili za katastrofu protiv Danske na otvaranju.

Čileanci su od početka nametnuli svoj ritam i sredinom prvog poluvremena imali su tri gola prednosti. Tada su se Austrijanci probudili, preokrenuli rezultat i na odmor otišli s golom prednosti pa niko nije ni sumnjao u veliko iznenađenje.


Međutim, fenomenalni Čileanci su odigrali sjajno u nastavku i brzo su došli do prednosti od čak pet golova razlike. Do kraja meča su prednost samo uvećavali i završili su utakmicu s velikih i šokantnih osam golova razlike.

Čileance su predvodili braća Erwin i Emil Feuchtmann, koji su postigli ukupno 13 golova, a Ceballos je dodao još šest. Weber je bio najbolji kod Austrije sa šest golova.


Rusija je očekivano rezultatom 34:27 savladala Koreju i tako ostvarila prvu pobjedu na SP-u nakon remija sa Srbijom na otvaranju.

Šiškarev je postigao sedam golova za pobjedničku ekipu, dok je Škurinski dodao šest. Kang Jeong-gu i Park Kwang-soon su postigli po četiri gola za Korejance.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.