x

Citroen najavio novi model

Iz Citroena je stiglo saopštenje da će 12. aprila održati premijeru svog novog modela.

To će biti veliki, ali nekonvencionalni sedan čije zvanično ime još nije poznato, ali bi navodno mogao da ponese oznaku C5 ili C6.

Jedno od najvažnijih tržišta za novi model će biti kinesko, gdje će se i proizvoditi, piše Autoblog.

Kako pišu pojedini mediji, to će biti Citroenov jedinstveni ulazak u višu klasu koji će se takmičiti s limuzinama, karavanima i SUV-ovima u jednom potezu, zahvaljujući svojoj prepoznatljivoj silueti. Trenutno poznat po internoj oznaci E43, automobil će postati drugi Citroen kome će se dati novi život u nekonvencionalnom obliku.


Iako Citroen ima istoriju velikih limuzina, njihova propast može se pripisati povećanju popularnosti SUV-ova, pa bi uzimanje inspiracije odatle moglo da povrati šanse za brend u višem segmentu. Prošle godine, novoimenovani direktor proizvoda i strategije kompanije Citroen Laurence Hansen rekao je Auto Expressu da će se novi vodeći model "veoma razlikovati" od trenutne premium konkurencije.

"Biće veoma različit. Veoma udoban. To je sjajan automobil", rekao je Hansen.


Špijunske slike otkrivaju da će novi model i duhovni nasljednik ikona kao što su DS, CX, XM i prethodni C6, imati nekonvencionalan izgled. Biće elegantan poput sedana od nosa do C stubova, dok se krov sužava prema zadnjim vratima automobila. Međutim, cijeli automobil imaće povišeni izgled poput SUV-a, s velikim točkovima i robusnim oblogama karoserije, slično novom C4.

Kada je Citroen potvrdio svoje namjere da napravi novi veliki model, otkrio je da će biti inspirisan konceptom Cxperience sa sajma u Parizu 2016. godine.

Novi model će koristiti platformu EMP2, koju već koriste SUV C5 Aircross i drugi modeli unutar grupacije Stellantis, kao što su SUV vozila Opel/Vauxhall Grandland X i Peugeot 508.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.