x

vizija ultra komfora

Citroën predstavio 19_19 Concept podređen vrhunskoj udobnosti

Nakon Ami One koncepta koji je predstavljen u februaru prošle godine i koji utjelovljuje urbanu električnu mobilnost Citroën sada predstavlja 19_19 Concept koji izražava Citroënovu viziju ultra udobnosti i proširene mobilnosti za bijeg iz gradova. Ova dva električna konceptna automobila odgovaraju na sve potrebe onih koji žele da se slobodno kreću u svijetu koji "uvijek traži više".

Pravi manifest marke Citroën, konceptni 19_19 je nekonvencionalan izraz koji leži izvan tradicionalnih automobilskih znakova. On je prije svega tehnološki aerodinamički objekt s izuzetnim proporcijama koji donosi spektakularan, suspendovan i transparentan dizajn kapsule inspirisan svijetom avijacije.

Novi konceptni automobil pokazuje udobnost u službi mobilnosti bliske budućnosti. Svojim dizajnom ističe putničku kabinu koja je dizajnirana kao prava dnevna soba u svojoj arhitekturi i materijalima te želi uvući svakog putnika u čahuru u kojoj je svako sjedište jedinstveno iskustvo apsolutne udobnosti.


Koncept 19_19 ističe udobnost i kroz svoje tehnologije jer je on potpuno električni konceptni automobil s dometom od 800 km, što je uz tišinu ovog pogona prava vožnja magičnim tepihom uz kabinu koja je dodatno oslonjena na suspenziju s naprednim hidrauličkim "jastucima" u kombinaciji s "pametnom" aktivnom kontrolom i s tehnlogijom za autonomnu vožnju. Tu je čak i proaktivni osobni asistent koji je u interakciji s putnicima, dovodeći svakoga do potpuno novog iskustva u putovanju automobilima.

Citroën 19_19 Concept će imati svoju svjetsku premijeru na VivaTech u Parizu 16. maja 2019. godine.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.