x

Smanjili na 3:2 u seriji

Clippersi su još u životu: Maestralna partija Georgea za pobjedu protiv Sunsa

Košarkaši Los Angeles Clippersa sinoć su pobijedili Phoenix Sunse sa 116:102 i smanjili su na 3:2 u seriji.

Clippersi su uspjeli da ostanu u borbi za plasman u finale doigravanja NBA lige jer su sinoć u Suns Areni slavili sa 116:102 i tako su smanjili na 3:2.

Sunsi nisu iskoristili svoju prvu meč loptu da riješe ovu utakmicu i plasiraju se u finale, te je jasno da nas u ovoj seriji očekuje još mnogo drame.

Clippersi su krenuli dosta dobro u ovoj utakmici, te su nakon prve dionice imali prednost od 36:26. Do kraja prvog poluvremena Sunsi su uspjeli malo smanjiti prednost, te se na pauzu otišlo kod rezultata 59:52 za Clipperse.


I u trećoj četvrtini gosti iz Los Angelesa bili su dosta bolji na parketu i bilo je jasno da će Sunsi teško doći do pobjede i plasmana u finale u ovom meču.

Košarkaši Clippersa pokazali su da još uvijek nisu rekli konačnu riječ u ovoj finalnoj seriji Zapadne konferencije, te su na kraju uspjeli da slave sa 116:102 i smanje na 3:2 u seriji.


Fantastičan meč odigrao je Paul George koji je vodio Clipperse do pobjede. George je meč završio sa 41 poenom, 13 skokova i šest asistencija.

U ekipi Phoenix Sunsa ponovo je najefikasniji bio Booker koji je ubacio 31 poen, te je dodao četiri skoka i tri asistencije.

Ova serija sada se seli u Los Angeles gdje će se odigrati šesta utakmica, a ona je na rasporedu u četvrtak ujutro u tri sata.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.