x

SAMO ZA BOGATE

CNN objavio listu najboljih odmarališta na svijetu za koje vrijedi izdvojiti pozamašnu cifru

CNN je objavio listu najboljih odmarališta na svijetu za koje vrijedi izdvojiti pozamašnu cifru.

Na prvom mjestu je The Brando, koji se nalazi na otoku Tetiaroa, 80 kilometara sjeverno od Tahitija. Ovaj otok je 1960. godine kupio legendarni glumac Marlon Brando nakon što je tu snimio scene za film "Mutiny on the Bounty".

U ovom hotelu redovno borave brojne zvijezde, među kojima su Leonardo DiCaprio, Bradley Cooper, Ellen DeGeneres, Barack Obama, Kim Kardashian i drugi. Noćenje košta 3.200 dolara.

Matakauri Lodge na Novom Zelandu zauzeo je drugo mjesto. Nalazi se nedaleko od Queenstowna i gleda na planinski lanac The Remarkables.


Turisti ovdje mogu uživati u mnogim aktivnostima, a neke od njih su: padobranstvo, rafting i bungee jumping. Za one koji žele isključivo odmarati tu je spa centar. Ukoliko ga želite posjetiti, morate izdvojiti 1.130 eura za noć.

Na ovoj listi našao se i Sensei Lanai, Four Seasons resort na havajskom otoku Lanai. Okruženje je toliko mirno da ćete se osjećati kao da boravite na privatnom otoku. Ljubazni vodiči naprave wellness plan za svakog gosta posebno s ciljem da se što prije oslobode stresa ili anksioznosti. Cijena noćenja za jednu osobu je 1.320 dolara.

CNN onima s dubljim džepom savjetuje da posjete Chateau du Grand-Luce. Ovaj dvorac napravljen u 18. vijeku je udaljen samo 55 minuta od Pariza vozom.


Ima 17 apartmana i svaki je ukrašen ručno oslikanim muralima, kristalnim lusterima i namještajem Louisa XV. Noćenje košta 828 dolara.

Luksuzni Jack's Camp nalazi se u privatnom rezervatu divljih životinja u pustinji Kalahari. Otvoren je 1993. godine, a renoviran 2019. Ponovo je počeo raditi prošle godine.

Ima devet ogromnih šatora za goste opremljenih krevetima s baldahinima. Posjetitelji uživaju u pogledu na solane Makgadikgadi. Tu su i biblioteka, soba za igranje bilijara i bar. Cijena noćenja je 1.450 eura.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.