x

Čokoladna plata, slatko zadovoljstvo u hladnim danima

Mirisi kuvanog vina, cimeta, klinčića i sitnih kolača uskoro će preplaviti naše domove u kojima ćemo ove godine boraviti mnogo više nego inače zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane virusom korona. 

U pravo vrijeme pojavio se i novi gastro-trend, kao stvoren za praznike koji su pred nama, a riječ je o čokoladnim platama.


GASTRO-TREND

Sa dolaskom hladnijih dana stiglo je vrijeme za omiljene tople napitke, a jedan od najdražih bez kojih nam je zima nezamisliva je topla čokolada. Možemo je pripremiti na bezbroj načina i pritom uživati u njenom savršenstvu.

Na tragu njene popularnosti, Instagramom se počeo širiti novi gastro-trend - čokoladne plate u čijem je centru upravo topla čokolada. Ali nećete pogriješiti ni ako platu spremite bez tople čokolade, važno je da na istoj imate bar nešto čokoladno i slatko! Baš kao što pripremate klasičnu platu punu suvog mesa, kobasica, narezaka, raznih sireva, grickalica, voća i orašastih plodova, na čokoladnu platu možete staviti sve slatke delicije koje vam padnu na pamet.


KAKO SLOŽITI ČOKOLADNU PLATU?

Pripremite najčokoladniju toplu čokoladu sa šlagom, dodajte maršmelouse, razne keksiće, komadiće čokolade i ostale čokoladne slatkiše i vaša čokoladna plata je spremna da joj se divite i, naravno, uživate u slatkim zalogajima. Čokoladna plata biće savršen izbor za večeri u kojima ćemo uživati u omiljenim filmovima ušuškani pod dekom, a uvijek je možete poslužiti i kad vam prijatelji dođu na druženje.

Ideje za slatku platu možete potražiti na Instagramu, na kojem se nalaze fotografije brojnih blogera i ljubitelja čokolade koji su već složili svoju omiljenu verziju ovog trenutno neizostavnog hita na društvenim mrežama.

Kako će vaša plata izgledati, zavisi isključivo od vas i vašeg ličnog ukusa kada je u pitanju čokolada. Stoga pustite mašti na volju i osmislite svoju najslađu platu.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.