x

Čokoladna torta za dijabetičare

Filujte tortu i ukrasite po želji.

Potrebno:

Za koru:

• 150 g čokolade za dijabetičare 

• 200 g putera

• 4 krupna jaja

• 8 kašika toplog mlijeka 

• 2 kašike kakaa

• 2 kašičice kafe

• četvrtina kašičice soli

• 200 g mljevenog badema

• 2 kašičice zaslađivača

Za fil:

• 200 g čokolade za dijabetičare 

• 50 g putera

• 200 g kisele pavlake

• 2 kašičice ekstrakta vanilije 

Priprema:

Pomiješajte mljeveni badem sa kakaom i dodajte na vrh noža soli. Čokoladu otopite sa puterom u mikrovalnoj, pa dodajte 2 kašičice mljevene kafe i 8 kašika mlakog mlijeka.

Umutite žumanca sa zaslađivačem, dodajte badem s kakaom. Dodajte smjesu od čokolade kada se prohladi i na kraju umiješajte snijeg od 4 bjelanca. Pecite kao jednu ili dvije kore (20 minuta po kori).

Za fil otopite čokoladu u mikrovalnoj pa dodajte 50 grama omekšalog putera. Kada se prohladi, dodajte pavlaku i ekstrakt vanilije pa dobro umutite i ostavite da se ohladi. Filujte tortu i ukrasite po želji.


(oslobodjenje.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.