Čokoladna torta za dijabetičare
Filujte tortu i ukrasite po želji.
Potrebno:
Za koru:
• 150 g čokolade za dijabetičare
• 200 g putera
• 4 krupna jaja
• 8 kašika toplog mlijeka
• 2 kašike kakaa
• 2 kašičice kafe
• četvrtina kašičice soli
• 200 g mljevenog badema
• 2 kašičice zaslađivača
Za fil:
• 200 g čokolade za dijabetičare
• 50 g putera
• 200 g kisele pavlake
• 2 kašičice ekstrakta vanilije
Priprema:
Pomiješajte mljeveni badem sa kakaom i dodajte na vrh noža soli. Čokoladu otopite sa puterom u mikrovalnoj, pa dodajte 2 kašičice mljevene kafe i 8 kašika mlakog mlijeka.
Umutite žumanca sa zaslađivačem, dodajte badem s kakaom. Dodajte smjesu od čokolade kada se prohladi i na kraju umiješajte snijeg od 4 bjelanca. Pecite kao jednu ili dvije kore (20 minuta po kori).
Za fil otopite čokoladu u mikrovalnoj pa dodajte 50 grama omekšalog putera. Kada se prohladi, dodajte pavlaku i ekstrakt vanilije pa dobro umutite i ostavite da se ohladi. Filujte tortu i ukrasite po želji.
(oslobodjenje.ba)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.