x

Color-blocking – trend za odvažne djevojke

Color-blocking je trend koji je ove sezone obradovao smjele djevojke od stila. Riječ je o trendu koji poziva na kombinovanje potpuno suprotnih boja, za koje je do sad važilo modno pravilo: Nikako zajedno! Upravo izazovnost ovog trenda, učinila ga je omiljenim među IT djevojkama.

Boja koju uglavnom nose odvažne žene koje žele da osjete tuđe poglede na sebi svakako je crvena. Sa druge strane, roze boja je simbol lepršave, romantične i ženstvene prirode. Upravo spoj ove dvije, na prvi pogled nespojive boje, donijeće odjevnu kombinaciju koja u isto vrijeme odiše elegancijom, samopouzdanjem i ženstvenošću, što su upravo kvaliteti, koje svaka od nas želi da istakne kroz svoj stil.

Osnovno pravilo color-blockinga je da prilikom kombinacije boja, ukoliko imamo tri odjevna predmeta, dva moraju biti identične nijanse iste boje, dok treći mora biti kontrast dominantnoj boji, koju nosimo. Ukoliko nijanse iste boje nisu približne, cijeli look će dobiti potpuno drugu konotaciju i umjesto in, vrlo lako može postati out, zato je zaista važno da pažljivo kombinujete boje.

Kada jednom savladate nijansiranje, ovaj trend će vam postati omiljen, jer će vam svakodnevno pružati mogućnost eksperimentisanja i poigravanja sa modom i omiljenim odjevnim komadima.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.