x

Coltsi ostali bez 'sreće' - Andrew Luck šokirao NFL!

Desetak dana preostalo je do početka regularne sezone NFL prvenstva, a jedna momčad doživjela je neočekivan šok.

Andrew Luck šokirao je NFL, navijače i suigrače Indianapolis Coltsa objavivši kako je odlučio okončati svoju šestogodišnju karijeru!

Bio je prvi pick drafta 2012. godine i čitav sportski put prošao je u Indianapolis Coltsima. Stigao je kao velika zvijezda, prirodna zamjena za Peytona Manninga, legendu Coltsa, no nije dosegao njegov status. S tek 29 navršenih godina odlučio je zaključiti karijeru koja nije bila impresivna, iako sasvim solidna. Četiri puta biran je na Pro Bowl, svoje treće sezone bio je najbolji dodavač za touchdown u čitavoj ligi, no ono najbitnije, nikada nije odveo Coltse do naslova prvaka.

Nakon predsezonske utakmice protiv Chicago Bearsa, Luck je održao 25-minutnu novinsku konferenciju koju je iskoristio kako bi pojasnio odluku.

'Ostao sam zatočen u tom čudnom sustavu, nisam bio u mogućnosti živjeti život koji sam želio. Više ne osjećam radost kada izađem na teren i jedini način da se spasim jest da u potpunosti napustim ovaj sport. Ovo je najteža odluka koju sam u životu morao donijeti.'

Luck je imao konstantnih problema s ozljedama, čak je i utakmicu s Bearsima propustio zbog povrede gležnja. Ipak, nevjerojatan je podatak koliko se novca odrekao kako bi ranije završio karijeru.

U ljeto 2016. godine potpisao je petogodišnji ugovor vrijedan 123 milijuna dolara, na ugovoru je ostavio golemih 64 milijuna. K tome, trebao je 17. rujna, prema ugovoru, zaraditi i dodatan bonus od šest milijuna dolara. Naravno, Luck neće previše patiti zbog nedostatka novca, u karijeri je zaradio gotovo sto milijuna dolara, međutim nije čest slučaja da igrač na stolu ostavi ovolik novac kako bi prerano okončao karijeru.

Ipak, kako smo već vidjeli u više navrata kada je riječ o NFL-u, uvijek je moguće da se Luck predomisli kroz nekoliko godina, dovoljno je mlad za takvu odluku.

S druge strane, Coltsi će sada tražiti trajnu zamjenu na najvažnijoj poziciji u momčadi, onoj quaterbacka.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.