x

DESTINACIJE

''Conde Nast Traveler'' je ovaj gradić proglasio najljepšim na svijetu

Najviše im se svidio gradić Albarasin u Španiji


Časopis za putovanja ''Conde Nast Traveler'' objavio je popis 50 najljepših malih gradova na svijetu. Na listi ima raznih dijelova svijeta, od Brazila, Kanade, Slovenije, do Japana. Popis su napravili njihovi urednici, a ono što im se posebno svidjelo pri odabiru najboljih su popločene ulice, kolonijalna arhitektura, nevjerojatni pogledi...

- Pripišite to ljubaznim mještanima, hotelima ili dobrom staromodnom šarmu, ali nikada se nećemo umoriti od izleta u male gradove. Gotovo svaka zemlja na planetu ima gradić koji vrijedi potražiti, od povijesnih sela u Japanu do pustinjskih oaza u Egiptu. Bez daljnjeg, ovo su najljepši mali gradovi na svijetu - piše u članku.

Albarasin im je najljepši

Najviše im se svidio gradić Albarasin u Španiji. On se nalazi u pokrajini Teruel, a prema popisu stanovništva iz 2018. godine, u njemu je živjelo 1.016 stanovnika.

- Ovaj izolirani planinski grad uz rijeku glavni je kandidat za titulu najljepšeg malog grada u Španiji, sa zgradama ružičaste i narandžaste boje koje se besprijekorno stapaju sa stjenovitim okruženjem.

Mjesto je posebno jedinstveno zahvaljujući svojoj historiji muslimanske i kršćanske vladavine - gdje drugdje možete pronaći gotičke katedrale i maurske ruševine u istom malom gradu - piše u opisu ovoga gradića. Crvene stijene koje okružuju grad čine ga popularnim mjestom za penjanje i planinarenje.

Na listi je i Bled

Na listi se nije našao nijedan gradić u Hrvatskoj, no našlo se mjesto gdje Hrvati vrlo rado odlaze na vikend odmore. Riječ je o Bledu u Sloveniji.


- Postoji razlog zašto je jezero Bled jedno od najpopularnijih mjesta u Sloveniji. Sa svojom smaragdnom vodom, otočićem prošaranim crkvama, pogledom na Alpe i dvorcem iz 12. stoljeća na brežuljku, neće vam nedostajati savršenih pogleda. Okolni gradić Bled jednako je šarmantan - pišu za Bled.

Lista uključuje još i gradiće u Tajlandu, Ekvadoru, Japanu, Panami, Australiji, Francuskoj, Austriji, Argentini, Keniji...

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.