x

``Conor McGregor je bio ubojit napadač, ali je odlučio odustati od fudbala``

Irski borac Conor McGregor oduševio je svijet kada se pojavio u UFC-u, a ubrzo nakon toga došao je na krov svijeta, te postao jedan od najplaćenijih sportista na svijetu. Međutim, malo ko zna da je McGregor prvo htio da postane fudbaler.

Naime, McGregor je nekoliko godina odlučio da igra fudbal na amaterskom nivou čekajući svoju priliku na velikoj sceni. Međutim, ta prilika nikada nije došla zbog čega se Irac odlučio na drugi životni poziv, a to su bile borilačke vještine i pokazalo se da nije pogriješio.

McGregor je igrao za Slivenamon United i na iznenađenje mnogih bio je najbolji strijelac ovog amaterskog kluba. Njegov nekadašnji trener Robbie Beakhurst otkrio je da je McGregor bio veoma dobar napadač, te da je imao ``šlifa`` za fudbal.

``Igrao je za mene u klupu Slivenamon United koji se takmičio u nižim ligama u Irskoj. Bio je napadač i naš najbolji strijelac svake sezne. Preuzeo sam Yellowstone Celtic i tada sam ga poveo sa mnom i on je ponovo postizao golove kao na traci``, rekao je Beakhurst, te dodao:

``U svlačionici je govorio saigračima da njemu daju loptu i da će on uraditi sve ostalo. Bio je nezaustavljiv za protivnike. Kada je počeo da više trenira MMA nije dolazio na treninge, ali nam to nije smetalo. Igrao je utakmice i nastavio zabijati. No, bilo je jasno da želi više da se bavi borilačkim vještinama. Pokušao je sve to da uskladi, ali nije mogao i odustao je od fudbala. Bio je najbolji igrač u našoj ekipi``.

 

Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.