x

Napustio Inter

Conte odgovorio kritičarima da leti samo za novcem

Antonio Conte je donio Interu Scudetto, ali je odmah napustio milanski klub nakon što mu se nisu poklopile ambicije.

Conte je jedan od najboljih trenera na svijetu, ali mnogi mu prigovaraju zbog njegovog karaktera i toga da često ide za novcem.

"Ja zarađujem mnogo? Ali mnogo više činim da klub zarađuje", poručio je Conte u razgovoru za Gazzettu dello Sport.

"Cijene određuje fudbalska pijaca, određuju ih postignuti rezultati, posao koji se radi proteklih godina", počeo je italijanski stručnjak da objašnjava kako mu novac ipak nije opsesija.

"Da su moj problem novac ili opsesija u prošlosti bih ostao gdje jesam. Prihvatio bih kompromise i produživao saradnju."


"Umjesto toga, pogledam klupske projekte i draže mi je ostati kući ako me ne uvjere. To je pitanje vizije, ozbiljnosti, iskrenosti i principa od kojih ne odstupam", poručio je Italijan.

Conte se nakon odlaska iz Intera povezivao s Real Madridom i Tottenhamom. Kraljeve je preuzeo Carlo Ancelotti, dok je u londonskom klubu trenersko mjesto i dalje upražnjeno.

No, kako stvari stoje Conte neće biti taj koji će preuzeti Pijetlov jer je Sky Sports objavio da se Tottenham povukao iz pregovora nakon što su shvatili da Italijan nije baš siguran da li želi da trenira ovaj klub.


Sky Sports piše da je Conte poručio čelnicima Tottenhama da ne vjeruje da ovaj klub trenutno ima ekipu koja može da se bori za trofeje koji se već godinama čekaju u ovom klubu.

Conte je jasno dao do znanja da želi preuzeti klub koji ima "pobjednički projekat", a u pregovorima s Tottenhamom nije stekao takav dojam.

Sky Sport prenosi da su Tottenham i Conte prekinuli pregovore, te da italijanski stručnjak sada razmišlja o pauzi, te da narednu sezonu neće nikoga trenirati kako bi se odmorio i napunio baterije za nove izazove.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.