Čorba od karfiola
Prijedlog za ručak ukusna i okrepljujuća čorba od karfiola.
Sastojci
Potrebno je:
1 glavica karfiola
1 glavica luka
2 štapa celera
2 mrkve
100 g slanine
2 lista lovora
2 l povrtnog temljca
150 ml tečne pavlake
so
biber
muskatni oraščić
peršun
50 ml ulja
Priprema
Isjeckati povrće na sitnije komadiće. U većoj šerpi najprije propržiti pancetu ili slaninu, pa je izvaditi van i ostaviti na stranu. U istu šerpu dodati dvije kašike ulja i isjeckano povrće te pržiti da malo postakli i pusti miris, što znači da se može dodati povrtni temeljac. Dodati lovorov list i poklopiti i pustiti da zakuva. Kada počene da kuva, smanjiti temperaturu i kuvati na laganoj vatri oko 30 minuta, dok povrće omekša. Na kraju dodati pavlaku i začiniti po ukusu. Servirati posuto isprženom slaninicom i malo isjeckanog peršuna.
(Nezavisne novine)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.