x

Čorba od karfiola

Prijedlog za ručak ukusna i okrepljujuća čorba od karfiola.

Sastojci

Potrebno je:

1 glavica karfiola

1 glavica luka

2 štapa celera

2 mrkve

100 g slanine

2 lista lovora

2 l povrtnog temljca

150 ml tečne pavlake

so

biber

muskatni oraščić

peršun

50 ml ulja

Priprema

Isjeckati povrće na sitnije komadiće. U većoj šerpi najprije propržiti pancetu ili slaninu, pa je izvaditi van i ostaviti na stranu. U istu šerpu dodati dvije kašike ulja i isjeckano povrće te pržiti da malo postakli i pusti miris, što znači da se može dodati povrtni temeljac. Dodati lovorov list i poklopiti i pustiti da zakuva. Kada počene da kuva, smanjiti temperaturu i kuvati na laganoj vatri oko 30 minuta, dok povrće omekša. Na kraju dodati pavlaku i začiniti po ukusu. Servirati posuto isprženom slaninicom i malo isjeckanog peršuna.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.