x

Navijao za Vatrene

Čović na tribini utakmice finala: Fotografisao se s Putinom, Macronom i Kolindom

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović završnu utakmicu Svjetskog prvenstva u nogometu pratio je u društvu ruskog predsjednika Vladimira Putina, francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, saopćeno je iz njegovog kabineta.

"U prijateljskom raspoloženju su bodrili dvije reprezentacije, koje su zasluženo osigurale učešće u veličanstvenom duelu koji odlučuje o prvaku svijeta. 


Čović se predsjedniku Putinu zahvalio na gostoprimstvu i sjajnoj organizaciji prvenstva, ali i ruskom narodu koji je tokom takmičenja ugostio navijače iz cijelog svijeta, te pokazao svoje dobronamjerno i prijateljsko lice", saopćeno je.


U saopćenju je navedeno kako je Čović kazao kako Moskva danas odiše kosmopolitskim i sportskim duhom, koji bez sumnje šalje pozitivnu sliku u cijeli svijet. Predsjedniku Macronu je poželio sreću u finalnom duelu, te izrazio spremnost za realizaciju skorog bilateralnog susreta. Složili su se da večeras treba pobijediti bolja ekipa.


"Predsjednici Grabar-Kitarović je također poželio sreću i uspjeh. U prijateljskom razgovoru je istaknuo kako je današnji dan poseban i za Hrvate BiH, jer je uspjeh hrvatske reprezentacije ujedno i uspjeh hrvatskog naroda u cjelini, koji je s nestrpljenjem i radošću iščekivao nastup svoje reprezentacije i u svojoj domovini BiH. Uprkos nadanju i očekivanjima, na kraju susreta je Čović čestitao predsjedniku Macronu na pobjedi ekipe njegove zemlje, koja je po drugi put postala nogometni prvak svijeta", saopćeno je iz Čovićevog kabineta.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.