x

Zabio dva gola protiv Newcastlea

Cristiano Ronaldo nije mogao ni sanjati ljepši povratak u Manchester United

Fudbaleri Manchester Uniteda su na svom terenu pobijedili Newcastle sa 4:1 u meču četvrtog kola Premiershipa.

Utakmica na Teatru snova bila je u znaku Cristiana Ronalda koji se nakon 12 godina vratio u Manchester United i odigrao je fantastičnu utakmicu.

United je od samog početka imao inicijativu na sredini terena, ali nisu pronalazili način da ugroze pogodak gostiju.

Kada se očekivalo da nećemo vidjeti golove u prvom poluvremenu domaći su poveli sa 1:0. Nakon što je golman gostiju odbranio udarac Greenwooda lopta je došla do Ronalda koji je šalje u mrežu za erupciju oduševljenja na tribinama.


Međutim, Newcastle se u nastavku meča uspio vratiti. Gosti su u 56. minuti uspjeli da poravnaju na 1:1 kada je De Geu savladao Manquillo.

No, slavlje gostiju trajalo je samo šest minuta, a onda je na scenu ponovo stupio Cristiano Ronaldo. Shaw je uposlio Portugalca koji silovito šutira i šalje loptu kroz noge golmanu gostiju za 2:1.

Manchester United je u finišu postigao još dva gola. U 80. minuti spektakularan gol za 3:1 postigao je Bruno Fernandes, dok je desetak minuta kasnije konačnih 4:1 postigao Lingard na asistenciju Pogbe.


United je trenutno prvoplasirani sa deset bodova, dok je Newcastle pretposljednji sa samo jednim osvojenim bodom iz četiri utakmice.

Tri boda upisao je i Manchester City koji je slavio na teškom gostovanju kod Leicestera sa 1:0. Odlučujući trenutak meča desio se u 62. minuti kada je Bernardo Silva postigao jedini pogodak na utakmici za tri boda Građana.

Prvu pobjedu u sezoni ostvario je i Arsenal koji je pred svojim navijačima pobijedio Norwich sa 1:0. Junak Topnika bio je Aubameyang koji je u 66. minuti zabio pogodak za 1:0 i prve bodove Arsenala u novoj sezoni.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.