x

potvrđeno

Cristiano Ronaldo zvanično novi igrač Manchester Uniteda!

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo novi je nogometaš Manchester Uniteda, a on u redove kluba s Old Trafforda dolazi iz Juventusa u kojem je igrao tri sezone.

Ronaldo je s Manchester Unitedom potpisao ugovor do 2023. godine, a Crveni đavoli su ga platili 15 miliona eura, uz osam miliona eura kroz bonuse. Transfer je zvanično potvrdio klub s Old Trafforda.

"Dobodošao kući, Cristiano", napisali su u objavi na društvenim mrežama.


Posljednjih dana Ronaldo se povezivao s prelaskom u Manchester City, no čini se da je to bio samo način da on i njegov menadžer izvrše dodatni pritisak na čelnike Manchester Uniteda da pošalju ponudu na adresu Stare dame i dogovore povratak jednog od najboljih igrača ovog kluba u historiji.


Ronaldo je karijeru počeo u Sportingu, a od 2003. do 2009. godine je bio igrač Manchester Uniteda, nakon čega je prešao u Real Madrid. On je 2018. godine u transferu vrijednom 100 miliona eura prešao u Juventus, što je tada bio najskuplji transfer u historiji za jednog igrača koji je stariji od 30 godina.

Ronaldo je u Juventusu osvojio pet trofeja, dvije titule prvaka Serije A i dva Superkupa Italije, a prošle sezone osvojio je i Kup Italije.


Ukupno je Ronaldo za Juventus odigrao 134 utakmice, a postigao je 101 pogodak i upisao 22 asistencije.

Pet puta je osvojio Zlatnu loptu namijenjenu najboljem igraču svijeta, a sa klubovima je osvojio čak 29 trofeja od kojih su svakako najznačajnije one Lige prvaka kojih ima čak pet (jedna sa Manchesterom i četiri sa Realom).

Također, osvojio je Evropsko prvenstvo sa Portugalom 2016. godine.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.