x

U Ligi prvaka i Bundesligi

Crna subota za Loewen - Dva poraza u jednom danu

Njemački prvak Rhein-Neckar Loewen ušao je u anale svjetskog rukometa budući da je u jednom danu odigrao dvije utakmice i to u Ligi prvaka i Bundesligi.

Loewenu EHF nije želio izaći u susret i pomjeriti termin prve utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Vive Kielcea, iako su za taj dan (24. mart) već imali zakazan okršaj sa Kielom u domaćem prvenstvu.


Iz njemačkog kluba su 'zaprijetili' da će na gostovanje u Poljsku poslati rezervnu ekipu i mnogi su smatrali da su te riječi očajnički potez kako bi EHF promijenio odluku. Pošto se to nije desilo, na megdan jednoj od najjačih ekipa u Evropi je zaista otišla B ekipa Loewena sastavljena pretežno od golobradih mladića i tek nekoliko iskusnijih rukometaša sa iskustvom igranja za prvi tim. A ni ono nije baš bogato, nekoliko utakmica, nekoliko golova i to je to.


Loewen je od Kielcea očekivano ubjedljivo poražen sa čak 24 gola razlike. Bilo je 41:17, ali to nije nikakvo čudo s obzirom da je ekipa koja je istrčala u Poljskoj zapravo tim koji se takmiči u 3. ligi Bundeslige, pa je za nju ovo bilo nezaboravno iskustvo jer ko zna kada će opet zaigrati u Ligi prvaka.


Da stvari po Loewen budu gore, poraz je doživio i prvi tim koji je izgubio od Kiela sa 27:22. Ako je nešto utjeha Lavovima, to je poraz drugoplasiranog Flensburga od Magdeburga zahvaljujući kojem su sačuvali prvo mjesto na tabeli sa dva boda više od svog rivala


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.