x

Ništa novo

Crni oblaci nad KK Bosna Royal

U dane kada smo navikli da našu košarku svako malo potresaju nekakvi slučajevi i afere, jedan stari problem, onaj oko KK Bosna Royal, ponovno se aktualizira. 

Nakon što je nakon slučaja "Vučurević" klub krahirao, ponovno se na scenu bh košarke vratio kroz fuziju s KK Royal i došao u sam vrh domaćeg prvenstva osvojivši u zadnje dvije sezone drugo i treće mjesto. Harun Mahmutović, bivši generalni sekretar KSBiH latio se posla i nakratko se činilo da je klub na pravom putu ozdravljenja. No, da to nije baš tako dalo se naslutiti već i početkom prošle sezone kada su se relativno brzo pojavili problemi s financijama i kada su neki igrači napustili klub, a klupska legenda Goran Ikonić se, kasnije se ispostavilo iziritiran dugovanjima i lažnim obećanjima uprave, oprostio od daljnjeg bavljenja košarkom.


Bilo je tijekom sezone svega i svačega u KK Bosna Royal. Prema informacijama kojima raspolaže SportSport.ba bivši trener Aleksandar Aco Damjanović je na treningu u Vršcu pred susret ABA 2 lige protiv Vršca koristio klupskog fizioterapeuta da igra 5 na 5 s ostatkom tima jer je samo devet košarkaša pošlo na put u Vojvodinu. Još je zanimljivije da je Bosna taj meč senzacionalno dobila protiv favoriziranog domaćina.

Bosna kasnije nije otišla u Ohrid na utakmicu jer su igrači odbili putovanje zbog nagomilanih dugova iako su se medijima i kuloarima provlačile raznorazne verzije i razlozi te blamaže nekad velikog kluba. Harun Mahmutović radio je sve da ostavi ekipu na okupu, na kraju, bar po riječima Draška Kneževića koji je javno istupio i prozvao upravu za velike dugove i obmane, svakojakim obećanjima nekako uspio privoliti momke da ne napuste brod koji tone.


Upravo je Knežević već imao zgotovljen posao s Teodom iz Tivta ali je ostao zahvaljujući slatkorječivosti članova uprave. Prava je misterija kako je Bosna na kraju uspjela osvojiti treće mjesto u prvenstvu, u međuvremenu gurajući prljavštinu pod tepih. Nedavno je ABA 2 liga objavila da su Studenti izbačeni iz tog natjecanja zbog neuplaćene kazne od 5000 eura zbog neodlaska u Ohrid, a mjesto upražnjeno izbacivanjem Bosne popunili su Sparsi.

Polovica je augusta, svi timovi su već sklopili rostere za nadolazeću sezonu i počeli s pripremama. U Bosni je sve mrtvo. Ne zna se ni tko je trener, tko u upravi, ne zna se doslovce ništa. Do nas je došla informacija da klub pregovara ponovno s trenerom Denisom Bajramovićem, ali niti se zna tko pregovara, niti koga će Bajramović ili bilo tko drugi trenirati i hoće li ovaj negdašnji europski prvak uspjeti sakupiti ekipu za igranje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.


Iz prošle sezone Bosna je ostala dužna igračima velike novce, to više nije tajna. Izigrani su svi, redom, od nosioca, te momaka koji su manje igrali. Draško Knežević, bivši MVP našeg prvenstva javno je prozvao Haruna Mahmutovića za laganje i za velike dugove. Danas je Knežević na pragu transfera u Sutjesku iz Nikšića, Maksim Šturanović našao je klub u Rumunjskoj, Ćurevac i Arslanagić su u Kaknju...

Nad Bosnom su opet tamni oblaci. Šta će biti s igračima koji su ostali, šta će biti s klubom i da li ćemo ga ikako gledati u idućoj takmičarskoj sezoni u domaćem prvenstvu velika je misterija. Kako sada stoje stvari, jako teško. Agonija koja je počela prije nekoliko godina se izgleda nastavlja i nažalost po svemu sudeći, kraj se ne nazire.



(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.